Balık avlamaya acilen düzenleme getirilmeli

Balık avlamaya acilen düzenleme getirilmeli

İzmit Körfezi’nde can çekişen balıkçılık, bu işten geçinenleri vurdu. Gebzeli balıkçı Ersin Duman balık avlamaya acilen düzenleme getirilmesini istedi

İzmit Körfezi’nde can çekişen balıkçılık, bu işten geçinenleri vurdu. Gebzeli balıkçı Ersin Duman balık avlamaya acilen düzenleme getirilmesini istedi. Konuya dair balıkçı Ersin Duman tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Balık avlama acilen bir düzenleme ile yeniden şekillenmeli. Biz küçük balıkçılar olarak, İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda büyük tekneler ve gırgırlar tarafından gerçekleştirilen bilinçsiz avlanmaya sitem ediyoruz Balıkçılar, bu sorunun çözülebilmesi için devlet yetkililerinden destek bekliyor.

İZMİT KÖRFEZİ’NE ULAŞAMIYOR

İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda büyük teknelerin balıkların geçiş noktalarına ağ atması ve gırgırların av faaliyetleri yürütmesi nedeniyle, balıklar İzmit Körfezi’ne ulaşamıyor. Denizde balık olmaması nedeniyle Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi balıkçıları bilinçsizce yapılan avlanmanın balık popülasyonunu tehlikeye soktuğunu söylüyor. Bu şekilde devam ederse bazı balık türlerinin gelecekte sadece ansiklopedilerde görülecek.

5 MİLE KADAR YASAKLANMALI

Bunun önüne geçilmesi için İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nın giriş ve çıkışlarında 5 mile kadar avcılığın yasaklanmasını istiyoruz. Bu zor günlerin bir an önce sonlanabilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz. Her türlü balığa büyük küçük demeden son darbeyi vuruyorlar. Bu balık katliamına ve balık rantına devlet yetkileri son vermelerini istiyoruz. Denizlerimizden daha fazla verim almak için uygulanan yasakların en önemlisi, büyük balıkçı teknelerinin 24 metreden daha derine ağ atma zorunluluğu...

TEHLİKEYE GİRMİŞTİ

Hem kıyılarda yaşam alanı bulan balıkların daha fazla yuva yaparak yumurtlaması hem de kıyılardaki canlılığın devam etmesi için uygulanan AB üyesi ülkelerde sınır 50 metreyken, Türkiye'de 24 metre olan avlanma yasağı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın İstanbul Boğazı dışında tüm kıyılarda derinliği 18 metreye düşürmesiyle tehlikeye girmişti.”

 

ersin-duman.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum