Baldur’dan Ekmekçioğlu’na: Direniş ateşimiz yanıyor

Baldur’dan Ekmekçioğlu’na: Direniş ateşimiz yanıyor

Yeni yıla girerken sosyal medya iyi niyet paylaşımları ile doldu, en anlamlı mesaj ise emek hareketinden; Baldur grevinden Ekmekçioğlu direnişçilerine atıfla geldi: “Direniş ateşimiz yanıyor”

Türkiye, yeni bir yıla haberin yayına girdiği an itibariyle 4.5 saat önce girdi. Yeni yıla girerken sosyal medya iyi niyet paylaşımları ile doldu, en anlamlı mesaj ise emek hareketinden; Baldur grevinden Ekmekçioğlu direnişçilerine atıfla geldi: “Direniş ateşimiz yanıyor”

 

BALDUR GREVİ SEKİZİNCİ GÜNÜNDE

 

baldur-1.jpg

 

BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’ndeki yüzde 100 İspanyol sermayeli Baldur Süspansiyon’da 56 günlük direnişin ardından 25 Aralık 2020 Cuma günü başlayan yasal grev, 01 Ocak 2021 Cuma günü itibariyle sekizinci gününe girdi.

 

EKMEKÇİOĞLU DİRENİŞİ 25’NCİ GÜNÜNDE

 

Öte yandan Çayırova’ya 566 kilometre mesafedeki Çorum’da; sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan BMİS üyelerinin Ekmekçioğlu Metal’daki direnişi de 01 Ocak 2021 itibariyle 25’nci gününde.

 

Baldur grevi sokağın kısıtlı olduğu hafta sonu günleri dahil iki vardiya halinde, 7/24 kesintisiz sürüyor.

 

GECENİN EN ANLAMLI MESAJI

 

BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, 2020’nin son saatlerinde grevdeki Baldur işçilerine konuk olurken sosyal medyada 2021’e dair en anlamlı mesajlardan biri, grev ateşi önünde kurulan sofradan verildi:

 

SAĞLIK HUZUR MUTLULUK GETİRSİN

 

“Yeni yıla girerken de direniş ateşimiz yanıyor. Başta direnen Baldur ve Ekmekçioğlu işçileri olmak üzere tüm işçi sınıfının yeni yılını kutlar, sağlık huzurlu ve mutluluk getirmesini dilerim.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.