Baldur’da şölen yasaklandı Basın açıklaması yapılacak

Baldur’da şölen yasaklandı Basın açıklaması yapılacak

BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon’da grev dört ayı geride bıraktı. Yarınki dayanışma şölenine pandemi gerekçeli yasaklama gelirken aynı saatte aynı yerde basın açıklaması yapılacak

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde kurulu Baldur Süspansiyon A.Ş’de 25 Aralık 2019 Cuma günü başlayan grevde 120 gün geride kaldı. BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu işyerindeki işçilerle dayanışma için yarın (21 Nisan Çarşamba) günü gerçekleşecek şölen pandemi gerekçeli yasaklara takıldı. Yarın saat 13.00’te DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılacağı basın açıklaması ile yasaklama kınanacak. BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın konuya dair açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“120 gündür sendikal hak ve güvenceli çalışma koşulları için hukuki ve fiili olarak pandemi koşullarında sürdürdüğümüz grevimiz için yapmayı planladığımız dayanışma şölenimiz tüm girişimlerimize rağmen yasaklanmıştır.

Çarklar dönecek diyerek fabrikalarda soluksuz çalıştıranlar, ölümleri engelleyemeyenlerin; açlığa terk edilen işçilerin ve emekçilerin mücadele ve dayanışmasına karşı ülkenin her yerinden uyguladağı yasaklamaları kınıyoruz.

İktidarlarının devamı ve sermayenin çıkarları için tüm olanaklarını kullananları yasaklamalar ile muhalefeti sindirme, işçilerin ve emekçilerin mücadele ve dayanışmasını engellemeye dönük adımlar attığını açıkça göstermektedir.

Yapılan bu yasaklamaların kendi uygulamaları ile çelişkili olduğunu görüyoruz.

Ülke olarak; iktidar yaşanan sorunlar karşısında ileriye dönük gerçek çözümler hayata geçirmedikçe ölümler işsizlik açlık ile karşı karşıyayız., Bunun bedelini de işçilerin emekçilerin sırtına yıkmayı hedeflediklerini görüyoruz.

Salgın ve krizin yükü altında yaşam mücadelesi veren işçi emekçi halk kitlelerinin artan hoşnutsuzluğunu baskılandırmak, ekonomik demokratik haklar için mücadelenin yükselmesini engellemek için salgın gerekçeleri yasakları ve baskıya karşı itirazlarımızı sürdürecek, tedbirlerin alınmasını istemeye devam edeceğiz.

İşçilerin birlik mücadele ve dayanışmasını her alanda sürdürmenin kaçınılmaz olduğunun bilinciyle 120 gündür bizimle dayanışma içinde olan tüm emek dostlarımıza teşekkür ederiz.

Birleşik Metal-İş Sendikası olarak 21 Nisan Çarşamba günü 13.00’da tüm emek dostlarımızla Baldur grev alanında buluşuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.