Baldur’da işverenden rest: Yarın gelmezseniz kapatırız

Baldur’da işverenden rest: Yarın gelmezseniz kapatırız

Baldur Süspansiyon’da gerek iki aylık direniş, gerekse 25 Aralık’tan sonra başlayan grev süresince kamuoyuna hiçbir açıklamada bulunmayan işveren grevci işçilere mesaj yolladı: Yarın işbaşı yapılmazsa fabrikanın açılmamak üzere kapanacağını öne sürdü

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’ndeki Baldur Süspansiyon’da 25 Aralık’ta başlayan grevde 52 gün geride kaldı. Gerek grev gerekse grevden önceki direniş sürecinde kamuoyuna yönelik hiçbir açıklaması bilinmeyen firmada işveren grevdeki tüm işçilere gönderdiği mesajda sendikal hak ve özgürlüklere saygı duyduğunu, grevin sonlanması için gerekli maaş ve sosyal hak artışlarının gerçekleştiğine inandığını, zamanında teslim edemediği siparişlerden ötürü ceza alıp gelir edinmeyen şirketin açılmamak üzere kapanma konumuna geldiğini belirtip 15 Şubat Pazartesi (yarın) için işbaşı çağrısında bulundu.

TÜM HAKLARA SAYGILIYIZ

Mesajda şu görüşlere yer verildi:

“Değerli arkadaşlar,

Her türlü hatalı bilgilendirmenin önüne geçilebilmesi adına bu mesajı siz değerli iş arkadaşlarımızla paylaşma ihtiyacı duyduk.

Öncelikle ifade etmek isteriz ki, sendikaya üye olma ve grev hakkı, anayasal haklar olup, şirketimiz bu haklara tamamen saygılıdır.

Bununla birlikte, grevin başlangıcından beri ne yazık ki bir takım olumsuz durumlar yaşanmış ve yaşanmaya devam etmekte olup, bu hususlarda tarafımızca gerekli suç duyuruları yapılmıştır.

HAKLI SEBEPLE ÇIKARTTIKLARIMIZIN

TEKRAR ÇALIŞMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bilinmesini isteriz ki, çalışma arkadaşlarımıza ve şirketimize karşı suç niteliğindeki eylemler devam ettiği sürece, ortak bir zeminde buluşularak anlaşma sağlanması imkânı bulunmamaktadır.

Çalışma arkadaşlarımıza ve şirkete karşı suç teşkil eden eylemleri sebebiyle haklı sebeple işten çıkartılan herhangi bir çalışanın tekrar işe alınması mümkün bulunmamaktadır.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK

Şirketimiz, verdiği sözleri yerine getirmiş olup, maaşlarda yüzde 13 oranında, yani resmi asgari ücret artışının üstünde bir artış yapmıştır.

Ayrıca, yine söz verdiğimiz gibi, üretim priminde yüzde 25, üç vardiya priminde yüzde 50, sosyal haklarda (okul yardımı, bayram yardımı, vb…) yüzde 60 oranında artış yapılmıştır.

Bunların yanı sıra, haziran ve aralık için yıllık ikramiye de üretim primlerinin ortalama değerinin iki katından üç katına çıkarılmıştır.

Aynı şekilde, fazla mesai, resmi ücretin yüzde 33’üne kadar daha fazla ödenecektir.

GREVİN SONA ERMESİ İÇİN YETERLİDİR

Çalışmak isteyen tüm çalışma arkadaşlarımıza kapımız açıktır.

Şirketimiz, sözlerini yerine getirmiş ve 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren çok önemli artışlar gerçekleştirmiştir. Bunun, grevin sona ermesi için yeterli olduğuna inanılmaktadır.

KAPATMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

Ancak ne yazık ki bu bilgi saklanmaya, örtülmeye devam edilmekte ve çalışanlarımız işe dönmemeleri noktasında tehdit edilmektedir. Bu durum değişmezse, şirketimiz mali zorunluluklar nedeniyle bu tesisi kapatmak zorunda kalacak ve bir daha asla açamayacaktır. Zira halihazırda birbuçuk ayı geçen grev süreci nedeniyle şirket, yetiştiremediği siparişler sebebiyle ciddi cezalara maruz kalmış olup, aynı zamanda operasyonun yürütülememesi sebebiyle gelir elde edilememektedir.

TÜM ÇALIŞANLARA KAPIMIZ AÇIKTIR

Fabrikayı kesin olarak kapatmadan önce, gelecekleri hakkında gerçek bilgiler ışığında, özgürce karar verebilmeleri için, çalışanlarımıza gerçeği bir kez daha söylememiz gerektiğine inanıyoruz. Grev hakkınıza ve çalışma hakkınıza saygı duyuyoruz, özgürlüğe inanıyoruz.

İşe geri dönmek isteyen tüm çalışanlarımıza kapılarımız açıktır. Pazartesi günü (15 Şubat 2021/yarın), servislerimiz herkesi evlerinden almak için hazır bekleyecektir. Saygılarımızla,”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.