Baldur'da greve 5 saat kala 4 gözaltı

Baldur'da greve 5 saat kala 4 gözaltı

BMİS Gebze 2 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Çayırova Şekerpınar'daki İspanyol sermayeli Baldur'da greve 5 saat kala Şube Başkanı Necmettin Aydın ile direnişteki Erkan Kaya, Levent Kılıç ve Serkan Yolcu gözaltına alındı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin Türk Metal ile girdiği iki yıl süreli sendikal örgütlenme mücadelesini kazanıp çoğunluğu edindiği ve yetki sözleşmesini aldığı Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ndeki İspanyol sermayeli işletme Baldur Süspansiyon’da greve beş saat kala dört kişi gözaltına alındı.

necmettin-aydin-002.jpg

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile

 

erkan-kaya.jpg

direnişteki Erkan Kaya,

levent-kilic.jpg

Levent Kılıç

 

 

serkan-yolcu.jpgve Serkan Yolcu gözaltına alınan isimler oldu.

 

ANAYASA VE YASALARI ÇİĞNEYEN

İŞVERENE GÖZALTI YOK

 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa maddesinde yer almasına rağmen sendikal örgütlenme sonrası beş kişinin işten atıldığı işyerinde direniş başlamış, o süreçte yasalara rağmen hem yeni işçi alınmış hem de yine Devlet tarafından pandemi döneminde yasaklanmasına karşın beş işçi atılmıştı. Tüm Anayasa ve yasa ihlallerine rağmen işveren veya işveren temsilcilerine yönelik bilinen en ufak bir ifade alma veya gözaltı yokken yine yasalarda yeri olan greve beş saat kala gerçekleşen gözaltı, dikkat çekti.

 

Öte yandan Evrensel Gazetesi'nde yer alan haberdeki iddiaya göre; İşçiler bugün itibariyle greve çıkmaya hazırlanırken fabrika patronu sabah saat 04.00 sularında dışarıdan getirdiği 15 kişilik bir ekibi fabrikaya sokup çalıştırmak suretiyle grevi kırmaya çalıştı. Haklarını kullanan Baldur işçilerinin grev kırıcılığına direnmesinin üzerine ise fabrika önüne polis ve çevik kuvvet yığılarak işçilere gözdağı verilmeye çalışıldı. Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç adlı işçiler ile Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın gözaltına alındı.

"HERKESİ DESTEĞE BEKLİYORUZ"

Birleşik Metal İş Gebze 2 Nolu Şube Sekreteri Engin Kulu, patronun grev kırıcılığı yapmak istemesine karşı haklarını kullandıklarını belirterek "Herkesi bize destek vermeleri için direniş alanımıza bekliyoruz" dedi.

 

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.