Baldur’da grev söke söke başladı

Baldur’da grev söke söke başladı

İspanyol sermayeli Baldur firmasının aslında günün ilk dakikası ile başlayan greve karşı sabaha karşı 04.00’teki grev kırıcı hamlesi sökmedi. Sabah 10.30’da “Bu işyerinde grev var” dövizi söke söke asıldı

2-765.jpg

 

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube’nin dört yıllık bir hukuk mücadelesinin ardından örgütlenme ve toplu sözleşme hakkını edinmesinin ardından işvereni Anayasa ve yasa tanımayan yüzde 100 İspanyol sermayeli Baldur Süspansiyon’da grev resmen ve adeta söke söke başladı.

25 ARALIK’TA GREV KARARI ASILMIŞTI

 

3-456.jpg

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’ndeki işletmede BMİS’in yetkiyi ve toplu sözleşmeyi edinmesinin ardından biri işyeri baştemsilcisi beş kişi 25/2’nci maddeden hiçbir hak, hukuk ve tazminatı ödenmeksizin çıkartılmış ve aynı gün direnişe geçilmişti. İki hafta önce grevin 25 Aralık’ta başlayacağına dair duyuru asılmıştı. O günden bu yana işveren hiçbir görüşmeye yanaşmazken grev bugün 00.01 itibariyle başlamış oldu.

BAKTI HÜKÜMET HEP SEYREDİYOR

GREVİ KIRMA CÜRETİ DE GÖSTERDİ

7-151.jpg

Ancak işveren sabah 04.00 sularında bir kez daha Anayasa ve yasa ihlalinde bulunarak 15 işçiyi, grevi kırmak üzere fabrikaya soktu. Bu esnada doğrulatılamayan iddialara göre fabrika içinde işçiler arasında kavga yaşandı. Grevi kırmak üzere fabrikaya giren işçilerden iki – dördü darba uğradı. Aynı saatlerde BMİS Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ile birlikte fabrika önündeki direnişçi işçilerden Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç polis tarafından gözaltına alındı.

GÖZALTILARI KAMUOYU

GEBZE HABER’DEN ÖĞRENDİ

Gözaltı vakası kamuoyuna ilk haber sitemiz www.gebzehaber.net tarafından 05.43’te duyuruldu. Evrensel Gazetesi de 06.03’te haberi yayına aldı. Sendikadan yapılan duyuru ve çağrılarla birlikte greve destek daha da arttı. Öte yandan Aydın ve beraberindekilerin gözaltıları, grev dövizinin asıldığı saatlerde de sürüyordu.

 

12-012.jpg

Baldur Fabrikası önünde grev dövizi 10.30 sularında BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve beraberindeki genel merkez yöneticileri tarafından asıldı. Grev siyasi partillerden; Emek Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Sosyalist Emekçiler Partisi, Devrimci İşçi Partisi ve Emekçi Hareket Partisi;

Sendikalardan Gebze Sendikalar Birliği bileşenleri Petrol-İş, Öz Çelik-İş ve Nakliyat-İş ile birlikte DGD-SEN;

Sivil toplumdan Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği ile Metal İşçileri Birliği tarafından da desteklendi.

Detaylar gelecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.