Baldur’da Başkan Aydın ve işçiler serbest

Baldur’da Başkan Aydın ve işçiler serbest

Çayırova Şekerpınar’daki Baldur’da bugün başlayan grevin dördüncü saatinde, asıl başlangıca beş saat kala gözaltına alınan Necmettin Aydın ile dört direnişçi işçi serbest bırakıldı

BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon’da bugünün ilk dakikası itibariyle başlayan, gövde gösterili başlangıcı 10.30’da yapılan grevin dördüncü saatinde İspanyol işverenin yine bir Anayasa ihlaline tanık olunmuş, grevin dördüncü saatinde sabaha karşı 04.00 sularında 15 kadar yeni işçi, grev kırıcı olarak üretime konulmuştu.

Fabrika içinde gerilime neden olan hadiseler esnasında fiziki temasların yaşandığı, o işçilerden birinin de hastanelik olduğu öğrenildi.

Sabah 05.00 sularında Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından fabrika girişinde bekleyen BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile birlikte direnişteki işçiler Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç gözaltına alınmıştı.

BMİS Gebze 1 ve 2 No’lu Şubeler örgütlenme uzmanı Nihat Akyol’dan edinilen bilgiye göre Aydın ile birlikte gözaltındaki dört işçi serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.