Baldur ve Migros Depo’ya  PTT’den selam getirdiler

Baldur ve Migros Depo’ya PTT’den selam getirdiler

İşçilerin Güç Birliği Derneği, İstanbul Sirkeci’de direnişteki PTT taşeron işçilerinin selamını aynı gün Çayırova’ya grevdeki Baldur ve direnişteki Migros Depo işçisine getirdi. Türkü ziyafeti çekti: Hava döndü işçiden, işçiden esiyor yel!

Ülkemizin yakıcı sorunlarından sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartmalar, pandemi sürecinden biçim değiştirdi, bir nevi mutasyona uğradı.

 

YERLİSİ YABANCISI İLE

SERMAYENİN TUTUMU AYNI

 

Yüzde 100 yerli sermayeli Onat Alüminyum’un da aralarında bulunduğu çok sayıda işyeri sendikal örgütlenme sonrası ardı arkası gelmeyen “Ücretsiz izin” uygulamasına başvurdu. Yüzde yüz yabancı sermayeli ve grev halindeki Baldur Süspansiyon’da ise İspanyol işveren ülkemizde Anayasa ve yasa çiğnemekte sınır tanımadığını grev günü grev kırmaya yeltenecek kadar iletti.

HAVA DÖNDÜ İŞÇİDEN ESİYOR YEL

 

guc-birligi-2.jpg

Buna karşı grev ve direnişler giderek yayılırken, bu grev ve direnişleri destekleyenler de destek ziyaretlerinde birinin selamını diğerine iletiyor. Tekstil işçisi Osman Çiçek başkanlığındaki İşçilerin Güç Birliği Derneği de önce İstanbul Sirkeci’de direnişteki PTT taşeron işçilerine konuk oldu. Ardından onların selamını Çayırova’ya grevdeki Baldur ve direnişteki Migros Depo işçisine getirdi. Türkü ziyafeti çekti: Hava döndü işçiden, işçiden esiyor yel!

PTT’DEN SELAM GETİRDİK

 

guc-birligi-3.jpg

Başkan Çiçek ve beraberindeki dernek yönetici ve üyeleri destek ziyaretlerinde şunları ifade etti: “İstanbul Sultangazi’den tekstil işçisi ve diğer sektörden arkadaşlarımızla geldik. Grevinizi uzun zamandır takip ediyoruz, daha önce de ziyaret etmiştik. Gerçekten Türkiye’de işçi sınıfı mücadelesi adına umut olan bir grev, umut olan bir mücadele. Buraya gelmeden önce İstanbul’da Sirkeci’de PTT binası önünde direnen PTT işçilerinin yanındaydık. Onların da selamını getirdik.

HEP BİRLİKTE MÜCADELEYLE

Bu ülkede sendika hakkını da grev hakkını da mücadele ederek kazandık. Sizler bunun en iyi şahidisiniz. Burada sendika için yıllardır mücadele veriyorsunuz. Daha yakın zamanda sendikal mücadeleden kaynaklı ücretsiz izine çıkartılan arkadaşlar burada. Günlerce direndiler ve nihayetinde greve de hep birlikte başladınız. Bu bizim için de umuttur. Bütün sektörlerde hep birlikte mücadele ederek haklarımızı kazanmaya devam edeceğiz,

 

guc-birligi-1.jpg

İşçilerin Güç Birliği adına gücümüz birliğimizden gelir dedik. Bugün tekrar yanınıza geldik. Elinize, ayağınıza sağlık. Grevinizin yanınızdayız.”

 

ÇARŞAMBA SEP GENEL BAŞKANI GELECEK

 

gunes-gumus.jpg

Baldur’un grevdeki, Migros Depo’nun direnişteki işçileri her gün destek ziyaretlerinde birbirinden renkli ve farklı konuklarını ağırlıyor. Çarşamba günü de Sosyalist Emekçiler PartisiSEP Genel Başkanı Güneş Gümüş her iki direniş yerinde işçilere destek ziyaretinde bulunacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.