Baldur işçileri Ankara yollarına düşecek

Baldur işçileri Ankara yollarına düşecek

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası tarafında yapılan açıklamada 175 gündür grevde olan Baldur işçilerinin bugün yapacakları basın açıklamasının ardından taleplerini dile getirmek için Ankara’ya gidecekler.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası tarafında yapılan açıklamada, “Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yüzde yüz İspanya sermayeli Baldur Süspansıyon Üretim Sanayi Ticaret AŞ işyerinde çalışan işçiler, çalışma koşullarını düzeltmek ve aşlarını büyütmek için 2016 yılında sendikamızda örgütlendi.  Baldur işçileri, sırf anayasal haklarını kullandıkları için 5 yıldır sürdükleri mücadelede karşılaşmadıkları zorluk kalmadı. Öncülük eden işçiler işten atıldı ama işçiler boyun eğmediler, fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçtiler.

5 YILDIR MÜCADELE EDİYOR

İşverenin mücadeleyi kırmak için grev oylamasına karşı; büyük çoğunluğu greve ‘Evet’ dedi. Ve grevin ilk gününden itibaren işverenin grevi kırmak için; gözaltı, kaçak işçi çalıştırma, grev gözcülerinin fabrikayı görmesini engellemek için fabrikaya çim çitlerle çevreleme vb. türlü türlü girişimleri oldu.  Ama Baldur işçileri, 25 Aralık 2020 sabahı “İş, ekmek ve hakları” için çıktıkları grevi 175. gününde her türlü saldırı ve hukuksuzluğa göğüs gererek kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. Baldur işçileri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalardaki haklarını kullanmak için 5 yıldır mücadele ediyor.

TALEPLERİNİ İLETECEKLER

Müşterileri arasında Mercedes, Volvo, MAN, Renault, Isuzu, Nissan gibi sermaye devleri bulunan BALDUR SÜSPANSIYON işvereni; işçileri köle gibi çalıştırmaya devam etmek istiyor. DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile birlikte BALDUR işçileri,  17 Haziran Perşembe günü;  Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklaması sonrası bir kez daha seslerini duyurmak için Ankara’ya uğurluyoruz.

Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla yapılacak görüşmelerde yaşadıkları mağduriyetlerini çözümü için taleplerini iletecekler “denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.