Baldur grevinde dayanışma etkinliği

Baldur grevinde dayanışma etkinliği

Baldur Grevi’nin 260’ncı gününe denk gelen 09 Eylül Perşembe günü dayanışma etkinliği düzenlenecek. Etkinlikte Körfezli sanatçı İlkay Can sahne alacak

baldur-grevi.jpg

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon’da 25 Aralık 2020 gününden itibaren başlayan grev, birinci yılına doğru ilerliyor. Grevin 260’ncı gününe denk gelen 09 Eylül Perşembe günü saat 13.00’te grev çadırı önünde dayanışma etkinliği düzenlenecek. DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun açış konuşması ile başlayacak etkinlikte emek dostu müzisyen, Körfezli sanatçı İlkay Can sahne alacak. Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada dayanışma etkinliğine tüm emek dostları davet edildi.

 

EMEP’TEN GREVCİLERİN

ÇOCUKLARI İÇİN KAMPANYA

 

Öte yandan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, grevleri 260. güne yaklaşan Baldur işçilerinin çocukları için kampanya başlattı.

Okulların açılmasına az bir zaman kala, hakları için grevde olan Baldur Süspansiyon işçilerinin çocukları için kampanya başlattıklarını duyuran Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, “Baldur işçilerinin çocukları için dayanışmayı elden ele büyütüyoruz. Tüm emekçileri, grevci işçiler ve çocukları için dayanışmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kırtasiye masraflarının her eğitim yılında arttığını ifade eden Erkan, “260 güne yakın zamandır zorlu bir mücadele veriyor Baldur işçileri. Grevlerinin ilk gününden itibaren partimiz başta fabrika ve mahallelerde yaptığı çağrılar ile dayanışmayı örgütlemeye çalıştı. Bugün de en temel ihtiyaç dayanışma” dedi.

Emek Partisi'nin çağrı yaptığı kampanyaya destek vermek için 05377002282 numaralı telefona ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.