Balcı’dan ekmek fiyatları ile ilgili açıklama

Balcı’dan ekmek fiyatları ile ilgili açıklama

Artan maliyetlerin ardından tartışma konusu haline gelen ekmek fiyatları ile ilgili Kocaeli’nde açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “ kilosu 20 liranın üzerinde ekmek fiyatı mümkün değil” ifadelerini kullandı

Uzun bir süredir gündemde yerini koruyan ekmek zamlarına ilişkin Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı KESOB’ta bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Kocaeli Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sarıoğlu da katılım sağladı. Balcı açıklamasında, “Herkesin yerine getirmekle yükümlü olduğu sözler var. Esnafın canını yakanın canını yakarım” ifadelerini de kullandı.

 

“BU ALGIYI DOĞRU BULMUYORUZ”

Balcı açıklamasında, “Son zamanlarda kamuoyunda gündeme gelen ekmeğin 5 lira olduğu gerçeği yansıtmamaktadır İstanbul’da 39 ilçemiz var bazı ilçelerde 5 liradan satılması başka yerlerde de o şekilde olacağı anlamına gelmiyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda ülke genelinde ekmeğin 6 lira olacağı söyleniyordu ama yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün geldiğimiz durum ekmeğin kilosu 20 lira. Cumhurbaşkanının talimatıyla unda TMO’nun desteklemesi olmasaydı bugün bunları da konuşmuyor olabilirdik. Vatandaşımız için çalışmalarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz ve bu algıyı doğru bulmuyoruz.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Esnafımızın sorunlarıyla ilgili de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz hem esnafımızı. Hem tüketicimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz hem de esnafımız için. Bugün itibariyle ülke geneli azami fiyat 20 lira uygulanıyor ve esnafın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Fırıncı esnafının alacağı fiyat 3 ay gecikirse 8 ay işte yapsa 3 ayı yerine koyamaz. Ticaret odası temsilcinin açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Eğer o ilçede ekmeğin fiyatı kurtarmıyorsa neden kurtaramadığını anlatması gerekiyor ve yetkili alanlar her yerde yapılabilir. 

 

“20 LİRANIN ÜZERİNDE EKMEK FİYATI MÜMKÜN DEĞİL”

Fırıncı esnafı desteği almaya devam ediyor. Esnafımızın canını yakanın canı yanar. Herkesin yerine getirmekle yükümlü olduğu sözler var. Fırıncı esnafımızın mağdur edilmesini istemeyiz. 3 ilçede uygulanan 5 lira fiyatı doğru ve yasal değildir. Gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Fırıncı esnafı dün olduğu gibi bugünde elimden geleni yapıyor. Fırıncı esnafı artık maliyetleri çok dikkate almak zorunda örnek veriyorum ekmek götürdüğü yer uzaksa o zaman çevresine ekmek vermek zorunda çünkü akaryakıt fiyatları kurtarmıyor. Esnaf artık bunu da dikkate almak zorunda. Fırıncı esnafının göstermek olduğu bu hassasiyeti vatandaşta anlamak zorunda, bakkal esnafı da anlamak zorunda. Herkes taşın altına elini sokmak zorunda ve bu süreç bitinceye kadar herkes kendine düşen görevi yapmak zorunda.  Kilosu 20 liranın üzerinde bir fiyat şu an için söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.