BAL değil zehir: Çağdışı bir lig

BAL değil zehir: Çağdışı bir lig

Gençlik yıllarında Gebze Tayfunspor’da top koşturan, Fenerbahçe taraftarlığından Altınordu taraftarlığına geçen Kenan Laçin, Bölgesel Amatör Lig’e atarlı: “BAL değil, zehir. Çağdışı bir lig.”

Futbol, günümüzde endüstri haline geldi. Artık amatör liglerde daha, hele ki süper olanında önemli miktarda transfer ücretleri dönüyor. Kenan Laçin de bir zamanlar, lise yıllarında, Gebze Tayfunspor’da top koşturmuş. Futbol maçlarına bazen gidiyor. Ama uzaktan iyi bir gözlemci. Çayırovaspor’un da birçok sezon mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’in kısa açılımı BAL. Laçin o BAL’ı “Bal değil zehir” diye tanımlıyor:

İYİ MODELDİ DE NİYE ÖRNEK ALAN OLMADI

“Ligin çok ilginç bir statüsü var. Puan cetveli içinde puan cetveli. Şampiyonluk mücadelesi verip ligi beşinci sırada tamamlayan, üst sıradaki takımların aynı kentten olması nedeniyle küme düşen çok takıma tanık olduk. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir lig. Zaten üretimi de bize ait. Ancak bir vakaya dikkatli olmak lazım. Madem çok iyi bir model ürettik. Dünyanın diğer ülkeleri niye bizden ilhamla bizden kopyalayıp, ligi uygulamadı.”

O ŞİMDİ ALTINORDU TARAFTARI

Bir zamanlar sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olan Kenan Laçin zamanla Altınordu taraftarlığına geçiş yapmış. Bunun ana gerekçesi ülkemiz futbol takımlarında yabancı futbolculara yer verilmesi. Laçin buna şiddetle karşı ve bünyesinde yabancı futbolcu oynatmayan, tüzüğünde de bu tutumuna ilişkin yapıcı bir madde olan Altınordu’yu destekliyor. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.