Baktım sanayi bölgesi Mekatronikçi oldum

Baktım sanayi bölgesi Mekatronikçi oldum

19 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın lise sonrası üniversitede dal tercihinde çevre etkili olmuş. Yılmaz sanayi yoğun bölgede lisede otomasyon okumuş. Üniversitede mekatronik bölümünü tercih etmiş

19 yaşındaki Mehmet Yılmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi mekatronik bölümü öğrencisi ve hayatından şu sıralar çok mutlu:  “Kadıllı Köyü’nde vatandaşa maske dağıtımı için maske üretiyoruz. Halka destek amaçlı dağıtılacak. Sanayici Ali amcam üretim için kullandığımız makineleri üretti. Hammaddesini, maske ve iplerini tedarik etti. Biz abimle birlikte bir taraftan ipleri keserek tasnif edip diğer taraftan maskeye iliştiriyoruz.”

MALUM SANAYİ ÇOK YAYGIN

Lise yıllarından itibaren hedefinin mekatronik mühendisliği olduğunu kaydeden Mehmet Yılmaz, “Darıca’daki Deniz Yıldızları Lisesi’nin otomasyon bölümünden mezun olduktan sonra hedeflediğim üniversitenin hedeflediğim bölümünü kazandım. Genelde her alanda; elektrik, elektronik, makine alanlarında iş sahası olduğu için mekatronik mühendisliğini tercih ettim. Malum bu bölgede sanayi de çok yaygın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.