Bakkallardan sigara eylemi

Bakkallardan sigara eylemi

Sigaraya yapılan zamlar sonrasında büyük sigara grupları bayilerin kar marjlarını düşürdü. Yüzde 7 seviyelerinde olan kar oranı kimi markalarda yüzde 3.7'ye kadar düştü.

Son sigara zamlarından sonra bakkallar karton başına sigara satışından 6-7 TL yerine 4-5 TL kazanmaya başladıklarını ifade ederek sigara satışının kendileri için eskisi kadar kârlı bir iş olmadığını ifade ediyorlardı. Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yönetimi firmaların bu kararına tepki göstererek, kent genelinde sigara boykotu çağrısı yaptı. Kocaeli'nin hareketi Türkiye genelinde geniş yankı buldu. Esnaf odaları üyelerine bilgi mesajı geçti, sigara satışlarının bırakıldığını, dileyen üyelerin eyleme katılabileceğini belirtti. 
BOYKOT GİDEREK BÜYÜYOR 
Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, kar kaybının yarı yarıya olduğunu belirterek, “Karton başına 5-6 lira olan, Yüzde 7'ye yakın kar marjımız bir grupta 3.7’ye bir başka grupta ise 4.1’e geriledi. Neredeyse yarı yarıya bir kar kaybımız var. Bazı bölgelerde ve ilimizde sigara satılmaması yönünde eylemler yapılmaya başlandı. Biz eylem sürecini başlattıktan sonra Türkiye genelindeki odalardan pek çok geri dönüş aldık. Şu anda yaklaşık 40 oda üyelerine bilgilendirme mesajı geçti. Türkiye genelinde yüzlerce esnaf sigara satışını bıraktı” şeklinde konuştu.  Kocaeli Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.