Bakımı belediye yapıyor Firma sadece fatura kesiyor

Bakımı belediye yapıyor Firma sadece fatura kesiyor

Çayırova Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, Başkan Çiftçi’nin yanıtlaması istemiyle sorular yöneltti. Garaj amirliğinde bakım onarım işi özele verilse dahi işi belediye işçilerinin yaptığı, firmanın sadece fatura kestiği öne sürüldü

Çayırova Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısına Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Ankara temaslarından ötürü katılmazken CHP Grubu, Başkan Çiftçi’nin yanıtlaması istemiyle sorular yöneltti. Garaj amirliğinde bakım onarım işi özele verilse dahi işi belediye işçilerinin yaptığı, firmanın sadece fatura kestiği öne sürüldü. Yanıtlanması istenilen sorular şöyle:

 

SADECE FATURA KESİYOR

 

“Çayırova belediyesi Garaj Amirliği’nde; araçların, iş makinalarının bakım ve onarım işini özele yani Albayraklar firmasına verdiniz, uygulamaya baktığımızda araç bakım ve onarımını belediye personelleri yapıyor, özel firma belediyeye sadece fatura kesiyor, işi yapan belediye çalışanı olunca, özele verilen tamir bakım işleri belediyemize külfet değil midir?

 

NİYE DÜKKÂN KİRALANDI?

 

Çayırova Belediyesi’ne ait bir çok dükkân varken; kendisine ait 100 metrekarelik dükkânını 1.260TL kiraya veren bir belediye; giymiyorsan giydir giyim mağazası için neden dışarda dükkan kiralayıp, Belediyemize yeni bir maddi külfet getirdi, sadece gayesi Giresunlu hemşerinizin dükkanı boş kalmasın diye mi yüksek meblağa kiralandı?

 

3-4 AYLIK MEMUR BAŞKAN YARDIMCISI!

 

Yaklaşık 3-4 aylık Memur Hülya Yılmaz hanımefendiyi sanırım kendi tasarrufunuzla Başkan yardımcılığına getirdiniz. Öncelikle hayırlı olsun diyoruz. Ancak görevinde bu kadar yeni olan bir çalışanı bu ağır yükün altına koymanızdan verimlilik bekliyor musunuz?

 

UZMANLIK ALANLARI NEDİR?

 

Bizlere 5 isim iletildi; sözleşmeli personel yapılmış; örneklersek; birisi halen şoförlük görevi yapıyor, bir diğeri liseyi dışardan bitirmiş, hâlbuki siz A takımı kuruyorsunuz, Çayırova’yı yöneteceksiniz;

5093 sayılı belediye kanunun 49. Maddesi 3. Fıkrasında bu kadrolara Avukat, Mimar, Şehir plancısı, Uzman Tabip, Ebe, Hemşire, Veteriner, Kimyager, Tekniksiyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir hükmü yer almaktadır. Çayırova Halkı sizden duymak istiyor, sözleşmeli personel kadrosuna alınan 5 kişi veya daha fazlası varsa isim vermeye bilirsiniz, uzmanlık alanlarını açıklar mısınız? Bu vesile ile halkımıza doğru bilgi ulaşmış olur. Sözleşmeli personel yaptığınız kişilerin uzmanlık dalları bu kriterlere uyuyor mu? Çünkü maddi imkânlar yönünden de donatılmış, en yüksek 1 in dördünde devlet memurunun aldığı maaşın yüzde 25 fazlasını alabiliyor.

 

YÜZ KIZARTICI SUÇ MU İŞLEDİ

 

Sayın Başkan; geçtiğimiz ay Temizlik işleri müdürünü görevden aldınız, tabi kendi tasarrufunuz.

Asıl en önemli sorumuz; İhale birimi olan destek hizmetleri müdürünü geçen ay görevden aldınız, çalışma arkadaşları ile birlikte bu müdürlüğü boşalttınız. Sadece bununla yetinmeyip Destek hizmetleri müdürünün müdürlük kadrosunu elinden aldınız ve uzmanlık kadrosunu kendisine verdiniz, garajda istirahate çektirdiniz..

Vatandaşın merak ettiği destek hizmetlerinde yüz kızartıcı bir suç mu işlendi. Şayet işlendiyse Müdür üst düzey görevlilerle birlikte mi işledi? Yoksa bir alım ihalesine karşı mı çıktılar, ihale evrakında bir usulsüzlük mü yaptılar. Şayet suç işlenmişse ilgili müdür ve çalışanlarına soruşturma açıldı mı?

Savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu? Yoksa üstü kapatıldı mı?

Şayet bu iddialar doğru değilse bütün bunların dışında keyfe keder kendi tasarrufunuzla mı destek hizmetleri boşaltıldı.

Tüm bu soruların cevaplarını açık yüreklilikle sizden cevap bekliyoruz.

Bugün Başkan mecliste yok, önem arzeden bu sorularımızın cevabını Sn. Bünyamin Çiftçi’den gerekirse basın açıklamasıyla halkımız adına bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.