Bakan’a İzmit’ten Dilek Feneri: ÖMK eğitimcilerle revize edilmeli

Bakan’a İzmit’ten Dilek Feneri: ÖMK eğitimcilerle revize edilmeli

Eğitim iş kolunun yenilerinden, ilimizde de örgütlenen Hürriyetçi Eğitim-Sen, ÖMK’nın eğitimcilerle birlikte revize edilmesi dileğiyle İzmit SEKA Parkı’ndan MEB’e dilek feneri gönderdi

hurriyetci-egitimsen-1.jpg

Ekonomik şartlar nedeniyle zor günler geçiren ve son yıllardaki uygulamalarla mesleki itibarları erozyona uğrayan eğitimciler ilginç yöntemlerle seslerini duyurarak camiaları adına farkındalık oluşturmaya devam ediyorlar. Bu furyaya eğitim iş kolunda çok bilinen sendikaların yanı sıra onlardan bir gerekçeyle ayrılıp yeni kurulanları da dâhil olmaya, sokak ve meydanlardaki yerini almaya başladı.

KURUCULAR KURULUNDA

SÜLEYMAN PEKİN DE VAR

Eğitim iş kolunda; 2021 yılının aralık ayında Türk Eğitim-Sen’in eski genel başkanlarından Levent Kuruoğlu ve arkadaşları tarafından kurulan, kurucular kurulu arasında ilimizden Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube eski başkanı, Öğretmen Yazar Süleyman Pekin’in de bulunduğu Hürriyetçi Eğitim-Sen kuruluşundan bu yana geride kalan 10-11 aylık süreçte önemli mesafe kat etti.

 

hurriyetci-egitimsen-2.jpg

İlimizde ve Gebze Bölgesi’nde de örgütlenmelerini tamamladıktan sonra Gebze’de kendisini ilk olarak promosyon haklarına dair aynı iş kolundaki diğer üç sendika ile birlikte Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki basın açıklamasında gösteren Hürriyetçi Eğitim-Sen sıra dışı bir etkinliğe de imza attı. SEKA Parkı’ndaki eylemde Milli Eğitim Bakanlığı’na beklenti içerikli mesajlarını, dilek feneri ile gönderdi.

VEKİLLERE MAİL YAĞMURU

İzmit’teki SEKA Parkı’nda bir araya gelen sendika üyesi öğretmenler üzerlerinde, “Sınav’a hayır” ve “ÖMK’ye hayır” yazılı uçan balonları bırakarak 01 Ekim’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne simgesel mesaj ilettiler. Ayrıca ülke genelinde başlatılan e-posta kampanyasına ilimizden destekle; hazırladıkları dilekçelerle milletvekillerini mail yağmuruna tuttular.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM’de yeniden ele alınmasını ve eğitimcilerin paydaşlığında revize edilmesini isteyen öğretmenler İzmit’ten Milli Eğitim Bakanlığı’na dilek feneri göndererek meslektaşlarının istemlerini farklı bir bildirimle ilettiler. Rengarenk dilek fenerleri eşliğinde gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler dile getirilmiş oldu.

REVİZE EDİLMESİ ŞARTTIR

İzmit SekaPark’tan Bakanlığa seslenen Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu; “Kariyer Basamakları Sınavının iptali şarttır; Sınav garabetine ‘hayır’ diyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin onuruna yakışır bir şekilde ve eğitim paydaşlarının fikri alınarak değiştirilmelidir. Meslek itibarımızı yok sayan ÖMK’nın revize edilmesi şarttır” diyerek ülke genelindeki eylemlilik mücadelelerini sonuna kadar sürdürüleceklerini söyledi.

 

8 İLDE DAHA 8

SIRADIŞI EYLEM

 

Hürriyetçi Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ayrıca Manisa’dan posta güvercinleri, Kayseri Erciyes’ten duman, Adana’dan korna ve klakson, Giresun’dan kuş dili denilen ıslık, Kahramanmaraş’tan davul zurna, Samsun İskelesi’nden Mors ve Braille alfabelerinin kullanıldığı işaret dili, Tekirdağ’dan hürriyet ateşi eylemleriyle sınırlı kalmadı. Milli Eğitim Bakanı Mehmet Özer’in memleketi Tokat’ta da Tokat Kalesi’ne çıkarak yüksek rakımdan seslendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.