BAKAN VARANK’IN KATILIMIYLA ONLİNE TOPLANTI:  OSB’ler istişare yaptı

BAKAN VARANK’IN KATILIMIYLA ONLİNE TOPLANTI: OSB’ler istişare yaptı

Türkiye’deki 351 OSB’nin Başkan ve Bölge Müdürleri, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) tarafından online olarak düzenlenen istişare toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ta katıldı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü’nün moderatörlüğünü yaptığı webinar toplantıya Dilovası İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan ve Bölge Müdürü  Onur Kesici de katıldı. Toplantıda OSB Başkanları taleplerini Bakan Varank’a iletirken, üretimde yaşanan son gelişmelerde istişare edildi. Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin Türkiye ekonomisinin ve üretimin belkemiği olduğuna dikkat çekti. Ekonominin salgının etkisi ve yüksek kur-yüksek faiz-yüksek enflasyon gibi nedenlerden dolayı hareketli bir dönemden geçtiğini aktaran Kütükcü, OSB’lerin bu zorlu süreçte üretimi kesintisiz devam ettirmek için olağanüstü bir mücadele verdiklerinin altını çizdi.

ÜRETİMİ GENÇLER SIRTLAYACAK

Konuşmasında, mesleki ve teknik eğitime özellikle değinen Başkan Kütükçü, şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceğinin üretimde ve bu üretimi sırtlayacak gençlerimizde olduğunu biliyoruz. Kaldı ki, bu konuda organize sanayi bölgelerimiz, devletimizin de desteğiyle çok ciddi yatırımlar yapıyor. Bugün organize sanayi bölgelerimizde 76 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz var. Bu Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde 56 bine yakın öğrencimiz halihazırda eğitim alıyor. Yine organize sanayi bölgelerimizde, 17 tane de meslek yüksekokulumuz eğitim hayatına kazandırılmış durumda. Ankara’da, Bursa’da, Mersin’de, Konya’da, daha pek çok OSB’mizde yüksek teveccüh gören, son derece başarılı okullarımız var. Bu okullarımızdan mezun olan öğrencilerin, sanayi bölgelerimizde, işletmelerimizde istihdam edilme oranları, sanayinin dışında konuşlanmış diğer okullarımıza göre çok daha iyi durumda” dedi.

ELEKTRİK TÜKETİMİ REKOR KIRDI

OSB’lerin istişare toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Pandemiye rağmen 2020 yılının imalat sanayi açısından başarılı bir yıl olduğunu belirterek, “2021 yılı ilk çeyreğine ilişkin öncü göstergelerde imalat sanayimizin bu yıla da güçlü bir başlangıç yaptığını gösteriyor. Ocak ve şubat aylarında sanayi üretimimiz beklentileri aşarak yıllık bazda sırasıyla yüzde 11, yüzde 4 ve yüzde 8,8 artış gösterdi. Mart ayında da OSB’lerde elektrik tüketiminin rekor kırarak bugüne kadar ki en yüksek değere ulaştığını ve sanayi üretimindeki pozitif eğilimin sürdüğünü görebiliyoruz. Böylelikle 2021 yılı ilk çeyreğinde OSB’lerimizdeki elektrik tüketimi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artış göstermiş oldu” diye konuştu. Üretim artışının istihdama da yansıdığını dile getiren Varank, OSB’lerdeki istihdam sayısının pandemi sürecinde yaklaşık 98 bin kişi arttığını ifade etti.

OSB MEVZUATINDA DÜZENLEME

Bakan Varank konuşmasında, Türkiye’de OSB’si olmayan il kalmadığını, 133 OSB’nin kurulmasına yaklaşık 11 milyar TL kredi desteği sağladıklarını, OSB’lerde üretime geçen parsel sayısının 5 kat arttığını sözlerine ekledi. OSB’lerde iş süreçlerini hızlandırmak ve yönetim kalitesini artırmak için mevzuat hazırlığı içinde olduklarını dile getiren Bakan Varank, tarafların fikirlerinin alınması sonrası kanun değişikliği taslağının büyük oranda hazır hale geldiğini söyledi. Bakan Varank, mesleki eğitim ve staj uygulamaları konusunda da OSB’lere büyük görev düştüğünü, bu konuyla ilgili bir çalışma grubu ­ve eylem planının oluşturulacağını belirtti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.