BAKAN TURHAN:  “Doğal lojistik merkezi konumundayız”

BAKAN TURHAN: “Doğal lojistik merkezi konumundayız”

Baş tarafı 1’de-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katıldı ve önemli açıklamalar yaptı.

Dünyada ve bölgemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçildiğini söyleyen Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Sizlerin de farkında olduğu üzere ülkemizde, bölgemizde ve dünyada çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Stratejistler, dünyanın, ikinci cihan harbinden bu yana en derin krizini yaşadığı noktasında görüş bildiriyorlar. Kimileri tüm bu yaşananları, farklı bir dünya savaşı olarak da tanımlıyor. Bazı düşünürlere kalırsa, siyasal ve iktisadi krizden önce, insanlık krizi yaşanıyor ve bu buhran, hemen her şeyi olumsuz yönde tetikliyor. Bunları şunun için anlatıyorum. İster siyasetle uğraşalım, ister sanayici olalım, ister hizmet üreten olalım, isterse evinde oturan bir kimse olalım, bu yaşananları görmezden gelerek, hiçbir işi sağlıklı yapamayız. Elbette 'Bana ne? Ben işime bakarım, üretimimi yaparım,  gerisi beni ilgilendirmez' diyen de çıkabilir. Bunu saygıyla karşılarım ancak ürettiğiyle kalır, iki arpa boyu yol alamaz. Oysa bu ülkenin iki arpa boyu yol gideceklere değil, maraton koşucularına ihtiyacı var. Bunun da yolu, ne iş yaparsak yapalım, dünyada olup biteni iyi okumaktan geçmektedir" diye konuştu.

'DOĞAL LOJİSTİK MERKEZİ KONUMUNDAYIZ'

Türkiye'nin dünyanın lojistik merkezi konumunda olduğunu söyleyen Bakan Turhan, "Bakın İkinci Dünya Savaşı 1945 yılında bitti. Savaşın bitmesiyle dünyanın siyasi ve ticari olarak yeniden şekillendirildiğini görüyoruz. Şayet o yıllarda, biz, birilerinin hazır pazarı olmayı tercih etmek yerine, kendi öz kaynaklarımızla, insan gücümüzle üretmeyi tercih etmiş olsaydık, yani yerli ve milli üretim yapsaydık, sanayi bacalarımızı tüttürseydik, ulaşım altyapımızı güçlendirseydik, bugün çok daha farklı bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık. Hayal mi? Elbette değil. Çünkü öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, üç kıtanın kesiştiği noktada, önemli ticaret koridorları üzerinde bulunmamız hasebiyle adeta doğal lojistik merkezi konumundayız. Sadece doğu ile batı arasında değil, kuzey ile güney arasında da küresel ölçekte lojistik üs konumundayız. Deniz yolu mu dersiniz, kara yolu, hava yolu, demir yolu, hepsi mümkün. Bundan büyük bir kıymet olabilir mi?" diye konuştu. DHA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.