Bakan Koca,“Sağlık yatırımlarıyla yeni bir Kocaeli var”

Bakan Koca,“Sağlık yatırımlarıyla yeni bir Kocaeli var”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde, Kocaeli'nde yapılan sağlık yatırımlarına ait videolu bir paylaşımda bulundu. Koca, yaptığı paylaşımında “Sağlık yatırımlarıyla yeni bir Kocaeli var” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde, Kocaeli'nde yapılan sağlık yatırımlarına ait videolu bir paylaşımda bulundu. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlivan'ın sunumu eşliğinde, Bakan Koca, Kocaeli'nde sağlık alanında yapılan yatırımlara ait görüntülerin ve bilgilerin aktarıldığı videoyu paylaşırken, “Sağlık yatırımları ile yeni bir Kocaali var” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA PAYLAŞTI

Bakan Koca'nın “ 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümündeyiz. Depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bugün, yeni açılan şehir hastanesi başta olmak üzere , dönüşen, deprem riskine karşı tedbir alınmış SAĞLIK YATIRIMLARI İLE YENİ BİR KOCAELİ VAR” ifadeleri ile paylaştığı videoda, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

PEHLEVAN BİLGİ VERDİ.

Paylaşılan görüntülerde Kocaeli'nde yapılan yatırımları anlatan Pehlevan, “Kocaeli'nde sağlık yatırımlarının en büyüğü olan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılması ile birlikte, sağlık yatırımları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu yılın sonuna kadar açılmasını planladığımız Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi 50 bin metrekare arsa üzerinde, 50 bin metrekare kapalı alan olarak yapılmıştı. Hastanemizde 272 tane yatak kapasitesi mevcuttur. 9 ameliyathanesi ve 62 tane polikliniği ile hizmet verecek olan hastanemiz, 256 tane deprem izolatörü ile depreme karşı hazırlıklı bir şekilde inşaa edilmiştir. Bunun yanında toplam 80 yataklı arındırma merkezimiz bunların içinde 50' si yetişkin, 30'u ergen ve yetişkin olmak üzere inşaatı son aşamaya gelmiş yıl sonuna kadar açılması planlanmaktadır. Darıca 1. Basamak Sağlık Kompleksimizin 7 bin 400 metrekare kapalı alanı olup kabul süreci başlamıştır. Diğer yandan 75 üniteli Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanıp hizmete alınması planlanmaktadır. Hastanelerimiz başta olmak üzere bütün sağlık yatırımlarımız depreme karşı dayanıklı olarak inşaa edilmekte olup, her türlü deprem koşulları ve acil koşullarda hizmet verilecek şekilde inşaa edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.