Bakan Ergün, Körfez Köprüsü inşaatını gezdi

Bakan Ergün, Körfez Köprüsü inşaatını gezdi

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Şantiyede bilgi alan...

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Şantiyede bilgi alan ve inşaat alanını dolaşan Bakan Ergün, çalışmaların hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Ergün, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü şantiyesinde ve Gebze bölgesinde incelemelerde bulundu. Bakan Ergün’e incelemelerinde Vali Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkan Karaosmanoğlu ile Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman eşlik etti. Bakan Ergün, Kocaeli Dilovası ile Yalova - Hersek arasında yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün şantiyesinde projenin geldiği son noktayla ilgili bilgi aldı.

İNŞAAT ALANINI DOLAŞTI

Bakan Ergün’e brifing veren şantiye sorumluları dünyanın en uzun köprü geçişlerinden biri olacak projenin inşaat aşamasıyla ilgili bilgi aktardı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Bakan Ergün, kısa süre önce temeli atılan köprü inşaatının hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Ergün, Kocaeli ile Yalova’yı ve İstanbul ile İzmir’i birbirine bağlayacak otoyol projesi üzerinde yer alan Körfez Geçişi Köprüsü’nün dünya ticareti ve ulaşım açısından da önemine değindi. 

ÇALIŞMALAR HIZLI GİDİYOR

Şantiye alanını dolaşan ve denizden de köprü ayaklarının inşaatını inceleyen Bakan Ergün, "Bugün çok önemli bir proje olan Körfez Geçişi Köprüsü’nün inşaatında çalışmaları yerinde görme imkânına sahip olduk. Hızlı bir şekilde yükselmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı. Bakan Ergün ile beraberindekiler daha sonra Gebze Kent Meydanı ile restorasyon çalışmaları devam eden Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde incelemelerde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.