Bahçesi mi? İmar Bahçesi mi?

Bahçesi mi? İmar Bahçesi mi?

DEVA Gebze İlçe Yerel Yönetimler, Şehircilik, Doğa Hakları ve Çevre Başkanı İsmail Aras "Daha önce millet bahçesi olarak yapılması planlanan askeri kışlanın galericiler sitesi gibi yapılarla betonarme alanına dönüştürülme fikri hayal kırıklığına uğrattı.

Açıkçası böyle bir şeyin yapılması millet bahçesinden ziyade imar bahçesi olur. Gelişmeleri büyük bir endişe ile izliyoruz. Umarım en kısa sürede bu yanlıştan dönülür." diyerek tepki gösterdi.

HALKIN NEFES ALABİLECEĞİ ALANA İHTİYAÇ VAR

Aras " Özellikle pandemi süreciyle birlikte sağlığın öneminin bu denli ön plana çıktığı bir dönemde Gebze halkının bir nebze de olsa gidip nefes alabileceği bir alanın bu şekilde tahrip edilme düşüncesi kabul edilebilir bir şey değildir." diyen Aras, Kanuni Sultan Süleyman'ın " Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözünü hatırlatarak Gebze'de daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için millet bahçesi gibi birçok alana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İsmail Aras " Biz, Deva Partisi olarak millet bahçesi gibi yeşil alanların halkımızla, sivil toplum kuruluşları ve ilgili yerlerle istişare edilerek ortak bir karar alınmasından yanayız." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.