Bahadıroğlu’na çifte protesto

Bahadıroğlu’na çifte protesto

Çayırova Kitap Fuarı’na katılımı konusunda Çayırova Belediyesi’nin tepkilere rağmen geri adım atmadığı Yavuz Bahadıroğlu hem kültür merkezi önünde hem salon içinde CHP ve ADD örgütleri tarafından protesto edildi.

Çayırova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği kitap fuarında Ulu Önder Atatürk ve Cumhuriyet değerleri üzerine aşağılayıcı söylemleri ile tanınan Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun etkinliğe davetteki ısrar, protesto gösterisine sebep oldu. CHP ve ADD’nin Kocaeli, Gebze, Darıca ve Çayırova örgütlerinden başkan ve yöneticiler Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki protestoya katılırken bir grup partili protestosunu Bahadıroğlu’nun konferans verdiği salonda da sürdürdü. CHP Çayırova Gençlik Kolları tarafından da binanın önüne Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı.

SALONU AYAĞA KALDIRDILAR

Konferans başladıktan bir süre sonra İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Bütün salon ayağa kalkarken Bahadıroğlu kendisinin de katılımcıları İstiklal Marşı okumaya davet edeceğini iddia etti. Bu esnada salon içinde küçük çapyı tartışmalar yaşandı. CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı gerek Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi gerekse Bahadıroğlu lehinde demeç veren Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen’i kınadıklarını kaydetti. Yoğun yağış gerekçesiyle basın açıklamasını basına yazılı olarak yapan Hartamacı özetle şunları kaydetti:

REFERANS OLUYOR

“Çayırova 1. Kitap Fuarı açılışında şehitlere saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı okunmamasını yanlı yazarlar mı istedi? Program açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmadan başlıyor. Kentin mülki amiri sayın Kaymakamımız ses çıkarmıyor, fakat o malum zat için referans oluyor. Tabii programın her aşamasını Belediye başkanı takip edemez. Söz konusu şehitler ve kurucu irade ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ise müdahalesi olmadığı gibi yine o zatın savunucusu olabiliyor. Bütün bu olumsuzluklarla kitap fuarını beceriksizlik, öngörüsüzlük gölgede bırakmıştır. Okullardan veli imzalı çağrıda bu hatadan dönmeleri için uyarı yetmemiştir.

BAŞKA SEBEPLER Mİ YATIYOR

Toplumu kutuplaştırmaktan vaz geçip birleştirici olmak, her kesimin hassasiyetini önemsemek bu şehri yönetenlerin tutunacağı bir tutum olmalıdır. Sözde yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çayırova’mıza bir katkı sağlamaz. Bahadıroğlu’nun geçmişteki paylaşımları ve düşünceleri o kadar net ve bellidir ki bu düşüncedeki bir yazarın kitap fuarına davet edilmesinin altında başka sebepler mi yatıyor acaba?

SEBEBİ NEDİR

Sözüm ona tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu sosyal medya hesabından yaptığı, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan söylemlerle halkı galeyana getirmeye çalışması geçtiğimiz yıl Darıca Belediyesi’ndeki organizasyonun iptaliyle sonuçlanmıştı. 

Bu kadar olaya rağmen sözde tarihçi yazar Bahadıroğlu Çayırova 1. Kitap Fuarına davet edilirken geçmişteki yaşananlar hiç mi araştırılmadı? Araştırıldı ise Atatürk ve CHP’ye kin kusan bu adamın fuara davet edilmesinin sebebi nedir?


ÇİFTÇİ DAHA HASSAS OLMALI!

Bu fuarın olumlu yanları kadar olumsuzluklarının da faturası Çiftçi’ye mal olacaktır. Bu yapılan yanlış seçimden, anlamsız, ‘ben yaptım oldu’dan vaz geçilmelidir. Ayrıştırıcı ve tahrik edici yazarlar yerine toplumun her kesiminin kabul ettiği yazarlarla fuar organize edilmelidir.”

SEÇİCİ OLMALILAR 

ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın ise ADD Kocaeli Şubeleri adına yaptığı açıklamada kitap fuarına Yavuz Bahadıroğlu’nun davet edilmesini kabul etmediklerini belirtip şunları kaydetti: “Konu ile ilgili olarak ADD Kocaeli Şubeleri olarak sözlü ve yazılı olarak tepkilerimizi Çayırova Belediyesi’ne ilettiğimizde bu kişinin 04 Ekim tarihli programı iptal edilmişti. 8 Ekim’de yeniden fuar programına alınan kişinin, ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacının çok olduğu bir dönemde gerek sivil toplum kuruluşları, gerek partilerin tepki ve uyarılarına rağmen ısrarla davet edilmesi üzücü ve düşündürücüdür. Belediyelerin bu gibi davetleri yaparken duyarlı davranmaları, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine saygılı, söylemleri ile ayrıştırmayan, birleştiren, bütünleştiren yazarları seçmesi gerekir.

KINIYORUZ

Bizler laik Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan ve korumayı görev bilenler olarak, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlarına karşı mücadelemizi geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de sürdürmeye devam edeceğiz. Çayırova Belediyesi’ni bu tutumundan ve ısrarından dolayı kınıyoruz.”

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önündeki basın açıklaması ve protestoya Hartamacı ve Aydın’ın yanı sıra CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurhan Banu Üner, Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar; CHP Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Burak İnal, Çayırova Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Turan Ağaç ve Yılmaz Bilmez; İl Disiplin Kurulu Üyesi ve CHP Darıca İlçe Başkan adayı Kemal Taş, CHP Çayırova İlçe Başkan adayı Cihan Soyluçiçek, ADD Kocaeli Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Ahmet Kavas, Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan ile CHP ve ADD’li başkan, yönetici ve üyeler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.