Bahadıroğlu meclisi de gerdi

Bahadıroğlu meclisi de gerdi

Çayırova Belediyesi’nin birinci kitap fuarına Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun davet edilmesini CHP Grubu belediye meclis toplantısına da taşıdı.

Hayli gerilen mecliste Çiftçi, “CHP eski alışkanlıklarından vazgeçmiyor” derken Salih Işık, “Konu Atatürk ve mirası ise vazgeçmez” diye yanıt verdi.
Çayırova Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği kitap fuarına Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı çıkışları ile gündemde yer edinen Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun davet edilmesi, belediye meclis gündemine de yansıdı. Çayırova Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumunun açılışında gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Halis Koç ilk olarak Suriye’nin kuzeyine başlayan yeni harekattan ötürü, “Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun” temennisinde bulundu.
YOK SAYDI
Ardından konuyu Bahadıroğlu meselesine getiren Koç özetle, “Halkı kin ve düşmanlığa yönelten, Atatürk ve kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne aleni hakaret eden yazar müsveddesi Yavuz Bahadıroğlu tüm uyarı ve diyaloğumuza rağmen ilçemize getirilmiştir. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi bu tutumuyla halkın büyük kısmını yok saymıştır” dedi. Halis Koç, Başkan Çiftçi ile birlikte Bahadıroğlu’na yönelik olumlu yaklaşımından ötürü Çayırova Kaymakamı Hasan Sözen’i de CHP Grubu adına adına kınadığını belirtip, “İnşallah bir daha Milli değerlere saygınlık gösteren yazarları görürüz” dedi.
HÜKÜM VE KOVUŞTURMA YOK
Halis Koç’un eleştirisine ilk yanıt Çayırova Belediye Başkan yardımcısı ve AKP’den belediye meclis üyesi Avukat Sadettin Arıkboğa’dan geldi. Arıkboğa fuarın olumlu yanlarının da görülüp takdir, teşekkür beklediklerini ifade edip, “Tek kişi üzerinden olayın karalanmasını iyi niyetli görmüyorum” dedi. Sözü edilen Yazar Yavuz Bahadıroğlu hakkında kendisine atfedilen yaklaşımlardan ötürü ne bir mahkeme hükmü ve kararı, ne de kovuşturma olmadığını kaydeden Arıkboğa, “Şu an burada olmayan bir kişi hakkında suç içerecek ifadeleri de doğru bulmuyorum” diye konuştu.
ESKİ ALIŞKANLIKLAR 
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise belediyeyi ortak akılla yönetme girişimlerine karşın CHP’nin eski alışkanlıklarından vazgeçmediğini gördüklerini öne sürüp özetle şunları kaydetti: “17 yıllık iktidarımız boyunca eğitime, bilime, okumaya büyük önem verdik. CHP’nin hayal bile edemeyeceği birçok projeyi hayata geçiren partinin üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Çayırova Belediyesi’nde de 15 yıl süren bir yerel iktidarın devamı olmaktan gurur duyuyorum. CHP’nin, Atatürk gibi dünyaya malolmuş bir lider üzerinden siyaset yapmasını doğru bulmuyorum. İnsanların bir şekilde bilgi aldığı bir ortamda keşke CHP’liler de olsaydı. Konunun şu tarafındayım. Bir ucu İzmit diğer ucu İstanbul’un Avrupa yakasında olan bir kitap fuarını ilçemizde gerçekleştirdik. Belediye meclis toplantısında yine gündeme getirilmesi gereksizdi. Hem Çayırovamız hem ülkemizde güzel bir iz bırakmak için buradayız. Ülkenin her mozaiğini temsil eden yayınevlerinin katıldığı bir fuar düzenledik.”
BAŞKASINA AİT
Bunun üzerine Halis Koç yeniden söz alıp Arıkboğa’ya yanıt verdi ve kitap fuarı için teşekkür ettiklerini hatırlattı. Halis Koç ardından Bahadıroğlu’na ait olduğunu öne sürdüğü bir sosyal medya paylaşımı okudu ancak Çiftçi o paylaşımın başkasına ait olduğunu kaydedip bu gibi durumlarda yargı yolunun açık olduğunu söyledi. Koç konuşmasında siyasi partilerin birer değer olduğunu kaydedip HDP’yi de sayınca Çiftçi, “HDP’nin değer olup olmadığını bilmiyorum” diye araya girdi. Halis Koç da 20 yazar davet edildiğini, diğer 19’una itiraz etmediklerini belirtip, “Çayırova’da sizden başka yaşayan toplum da var” dedi.

CHP VAZGEÇMEZ
Aynı konu üzerine CHP’li meclis üyesi Salih Işık da söz aldı. CHP’nin eski alışkanlıklarından vazgeçmediği eleştirisinde bulunan Çiftçi’ye, “Atatürk ve mirasına sahip çıkmak konusunda CHP eski alışkanlıklarından vazgeçmez. Aslında o değerlere sahip çıkmak hepimizin görevi. Siz, bizim uyarımıza rağmen Bahadıroğlu konusunda hiçbir şey yapmayınca bu tepkiyi gösterdik. 20 kişiden bir kişiye itirazda bulunduk. Israrla getirdiniz. Bunun neresi ortak akıl. Tepkiyi bu şekilde vermeden önce size gelindi” dedi.
AKLIMA 1999 GELDİ
Başkan Çiftçi, Salih Işık’ın sözlerine atfen, “CHP’nin eski alışkanlıklarından vazgeçmeyeceğini söylediniz. Aklıma 1999 geldi. Çayırova Belediyesi’ni devraldığınızda mescidi kapatıp karşı düşünceli 50 işçiyi atmıştınız” deyince CHP’liler günümüzü konuştuklarını hatırlattı. Tartışma daha fazla uzatılmadan farklı yıllara çekilmeden, sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.