Azeri asker Kocaeli’de tedavi görüyor

Azeri asker Kocaeli’de tedavi görüyor

Azerbaycan ordusunun, Dağlık Karabağ'daki topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için yürüttüğü operasyonda gazi olan er Ravan Azizov'un tedavisine, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde devam ediliyor.

Geçen yıl aralık ayında Ermenistan güçlerinin düzenlediği havan saldırısında ağır yaralanan 19 yaşındaki er Azizov, yoğun bakımda 2 ay süren tedavisinin ardından kol ve bacaklarındaki felç nedeniyle fizik tedaviye başladı. Uzun süre ülkesinde tedavi gördükten sonra yaralı askerlere ve şehit ailelerine destek olmak için Azerbaycan devleti tarafından kurulan "YAŞAT Fonu" aracılığıyla Kocaeli'nin İzmit ilçesine getirilen Azizov, fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor. 

HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Savaş başladığında 3 aylık asker olan gazi er Ravan Azizov, AA muhabirine, Ermenistan saldırılarının 9'uncu gününde, içinde bulunduğu araca havan saldırısı düzenlendiğini anlattı. Saldırıda kendisinin ve birçok arkadaşının yaralandığını aktaran Azizov, "Savaş bize bir şeyi öğretti, arkadaşlar şehit düştüğünde kendimizi kaybetmiyorduk. Biz de kendimizi kaybetseydik orada ölebilirdik. Bu durumlara çok acı da olsa alışıyor insan." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.