Aysun Torun baroya adaylığını açıkladı

Aysun Torun baroya adaylığını açıkladı

Kocaeli Barosu'nda 37. olağan genel kurulu öncesi başkan adaylık açıklamaları yapılmaya başlandı. 15 - 16 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi Aysun Torun başkanlık için adaylığını açıkladı.

Bahar Gültekin Candemir'in yeniden aday olmayacağı Kocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulu 15 - 16 Ekim tarihlerinde yapılacak. Genel kurul öncesi yeni başkan olabilmek için adaylar bir bir belli olmaya başladı. Öteki avukatlar grubunun, Kadir Karakadılar'ın adaylığını ilan ettiği genel kurul öncesi Aysun Torun da yönetim kurulu ile birlikte göreve talip olduklarını ilan etti. Yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Olcay, Müge Kuran Duvarcı, Onursal Çubuklu, İlknur Kahraman, Kübra Özçelik ve Ozan Çataltepe ile birlikte Kocaeli Adalet Sarayı'ndaki Baro Hizmet Birimi' nde adaylık açıklamasını yapan Torun, birçok sorunları olduğunu hatırlatırken mevcut sistemle ilgili de eleştiride bulundu.

 

“MESLEKTAŞLARIN BARO İLE BAĞI KOPMUŞ”

Kocaeli Baro Başkan Adayı Aysun Tosun, “Kocaeli Barosu güçlü bir baro ve bu kurumun başkanlığına aday olmak çok büyük bir cesaret, adaylık sürecinde arkadaşlarımızın desteğini aldık. Yönetim sürecinde baromuzu siyasileştirmeden görevi yerine getireceğiz. Seçmene farklı seçenekler sunan meslektaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Baromuzda artık değişim vakti, genç bir baroyuz. Bugüne kadar görevde bulunan arkadaşlarımız yapı oluşuma birer taş koymuşlar ama meslektaşların baro ile bağı kopmuş durumda. Arkadaşlarımız karşısında muhatap bulamıyorlar. Tespit ettiğimiz sorunların çözümleri bizlerde.

 

“ZİNCİRLEME BİR SİSTEM YOK”

Sorunlarımızı çözdükçe bir refah seviyesine ulaşacağız, e-duruşuma salonlarının oluşturulması gerekiyor, ücretlerin zamanında ödenmesi gerekiyor. Duruşmaların zamanında başlaması gerekiyor. Avukatlar arasında iletişim kopukluğu var, en genç meslektaşımızdan em deneyimli meslektaşıma kadar zincirleme bir sistem yok. Diyaloglar kesilmiş durumda. Haksız rekabet konusu gündemimizde, stajyer avukatların durumu da gündemimizde. Meslektaşlarımıza sahip çıkmazsak kimse meslektaşlarımıza sahip çıkmaz. Bugüne kadar bazı arkadaşlarımızın komisyon çalışmaları engellenmiş, işlemez bir süreçle baş başayız” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.