Aylardır maaş alamayan Elimsan işçileri eylem yaptı

Aylardır maaş alamayan Elimsan işçileri eylem yaptı

Elimsan Fabrikası işçileri, maaş alamamalarını ve yaşadıkları mağduriyetleri İstanbul’da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Kartepe’de kurulu bulunan ve Suudi Arabistan sermayeli elektrik iletim ve dağıtım fabrikası Elimsan işçileri, 3,5 aydır maaş verilmemesi ve 4 aydır fabrikada üretim yapılmamasına karşı eylem yaptı. İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen işçiler, “Elimsan işçileri sahipsiz değildir” pankartı açarak “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları attı.

 

“AYLARDIR MAAŞIMIZI ALAMIYORUZ”

Birleşik Metal- İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik, konsolosluktan randevu talep ettiklerini ancak verilmediğini söyledi. “Sesimizi duymuyorlar” diyen Çelik, “Aylardır maaşımızı alamıyoruz. Bu durumu ortaya koymak, meramımızı anlatmak mağduriyetimiz için konuşacak yetkili bulamıyoruz. Suud sermayeli bu şirket kör, sağır ve dilsiz. Hiçbir talebi, hiçbir iradeyi tanımıyor. Hiçbir talebimizi dikkate almıyor” dedi. İşçiler adına konuşan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “ Türkiye’de iyi gitmeyen şeyler var. Bütün alanlarda, söylemlerimizde bunu dile getirmeye çalışıyoruz. İşçiler için bir cehenneme dönüşen çalışma ortamı maalesef ki bugüne kadar düzeltilmedi.

 

"KONSOLOSLUK, RANDEVU VERMİYOR"

 Eğer bugün 300’e yakın işçi Kocaeli’de, Kartepe ilçesinden İstanbul’a gelmiş, Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde haklarını arama çabası içerisinde mücadelesini sürdürüyorsa demek ki 42 yıldan bugüne kadar bu ülkede hiçbir şey değişmemiş. Bir aydınlığa ulaşılma söz konusu olmamış. Elimsen işçileri, işçiler 3,5 aydır maaşlarını alamıyor. Suudi Arabistan Konsolosluğu kendi ülkesine ait bir şirket konusunda ülkede yaşayan 300 tane insanın bu sorununa duyarlı davranmıyor ve görüşme taleplerini reddediyor. Günlerdir DİSK’ten ve sendikamızdan Suudi Konsolosluğu’ndan randevu talebinde bulunduk. Biz buraya artık son aşamaya gelindiği için geldik. Diplomatik görüşmeleri, karşılıklı sorun çözme diyaloglarını Suudi Konsolosluğu maalesef ki bugüne netleştirmedi. Cevap vermedi taleplerimize. Biz de buradan, kendisinin ülkesindeki bir şirketle ilgili işçilerin yaşadığı sorunlara müdahale etmesi için eylem yapmaya geldik” dedi.

 

manset-2-373.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.