Ayla filmi özel bireylere özel anlatımla sunuldu

Ayla filmi özel bireylere özel anlatımla sunuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentimizde yaşayan işitme engelli bireyleri ‘’Ellerimde Güç Var’’ projesi çatısı altında buluşturuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Kâğıt Spor Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlik Projeleri Destek Programı” çerçevesinde hibe alan ‘’Ellerimde Güç Var’’ projesi kapsamında Ayla filmi işitme engelli seyirciyle işaret dili anlatımıyla buluştu. Genç Gönüllüler Platformu tarafından da il genelinde gerçekleştirile yarışmada 58 projeden ilk üçe girenler de programda ödüllerini aldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Ayla filmi gösterimine gönüllü öğrenciler, işitme engelli bireyler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün ve Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Aktürkoğlu etkinliğe katıldı.   

 

ELLERİMDE GÜÇ VAR PROJESİ

Kocaeli genelinde sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşları ile engelli bireylere yönelik her daim projelere imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenerek koordine edilen ‘’Ellerimde Güç Var’’ projesi 1 Mart 2021 tarihinde hayata geçirilmişti. Yetkililer engellilere yönelik gönüllük esasına dayalı projelerin devam edeceğini ifade etti.

 

film-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.