Aydemir, “Reklama değil eğitime harcayın”

Aydemir, “Reklama değil eğitime harcayın”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Sinan Aydemir, “Devlet okullarında öğrencilerden talep edilen ‘fotokopi kâğıdı, tahta kalemi, temizlik ürünleri, aidat’ vs. İstekler, zaten okul ve öğrenci masraflarıyla mücadele aileleri zor durumda bırakmaktadır”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Sinan Aydemir, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Yeni eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar ve ailelere de mali açıdan kolaylıklar dileyen Aydemir, “Yeni Eğitim ve Öğretim yılının öncelikle tüm öğrencilerimiz açısından başarılı ve faydalı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Aynı zamanda ülkemizde genel anlamda yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle öğrenci maliyetlerinin artmasıyla zorluk yaşayan vatandaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Aileler gerçekten zor durumda. Merkezi bölgelerde kamusal alan kazanmak için okul binalarını merkezlerin dışına çıkartarak büyük ölçüde taşımalı sisteme geçilmesiyle birlikte en düşük 750 TL olan bir servis ücreti yükü de ailelerin omuzlarına yüklendi. Bunun yanında artan maliyetlerle birlikte cep yakan kırtasiye ve giyim giderleri, birde üstüne okul yönetimleri tarafından

Yasal olmadığı halde talep edilen malzemelerin giderleri olunca aileler için artık çileli bir süreç başlamış oluyor.

 

“MALİYETLER CAN YAKIYOR”

Konuştuğumuz bazı kaynaklar devlet tarafından yeterli ödeneğin gelmediğini, söz konusu giderlerin okul yönetimleri tarafından karşılanmasının da mümkün olmadığı için bazı malzemeleri ailelerden talep ediyoruz diyorlar. İşin bu kısmından bakıldığında okul yönetimlerinin de kendince haklı sebebi var. Hatta görüştüğümüz bir öğretmen arkadaş bize şunu söyledi. ‘’İlkokul 1. Sınıf öğretmeniyim mevcut müfredatta bulunan okul kitapları çok yetersiz durumda olduğu için her gün çocuklara internetten ikişer üçer sayfa ev ödevleri çıkartıyorum’’ demişti. Eğer iki yâda üç çocuk sahibi olduğunuzu düşünürseniz bu maliyetlerin ne kadar can yakabileceğini hesap edebilirsiniz.

 

“REKLAM PARALARI ÖĞRENCİLERE GİTSİN”

Bu konuların aileler lehine çözümü için maliyetlerin bir yerden karşılanması gerekir. Bakanlık tarafından bunu beklersek bunun olmayacağını çok aşikâr görünmektedir. Öyleyse bu konuya yerel yönetimler olarak çözüm üretmeliyiz. En azından okulların A4 kağıdı, peçete, temizlik ürünleri gibi giderlerine Belediye tarafından destek verilebilir. Öyle ya; yapılmayan hastane ve kent meydanı projesi için milyonlarca lira reklam parası veren, ilçeyi kendi resimleriyle donatan, şeffaf olmayan şaibeli ihaleler veren Sayın Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, israf edilen kaynakları Çayırova’nın geleceği olan öğrencilerimize aktarırsa kaynaklar daha faydalı kullanılmış olur” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.