Ayda iki toplantı Meclis’in içini de dışını da kastı

Ayda iki toplantı Meclis’in içini de dışını da kastı

Kasımdan itibaren iki toplantıya geçilen KBB Meclisi’nde fire. Meclis içinde AKP, Gebze Bölgesi’nden çok fire verdi. Takipte siyasi partiler sıfır çekti. Yaşar Çakmak, Büyükakın’a “Bir toplantı yeter!” dedi. Çayırova AKP Grubu'nu Arıkboğa temsil etti

Olağanüstü durumlar ve faaliyet raporlarının gündeme geldiği zamanlar hariç ayda bir toplanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayda iki toplantı yapılması önerisi KBB Başkanı Tahir Büyükakın’dan gelmişti ancak daha ilk denemesinde gerek meclis içi gerekse meclis dışından çok fire verdi. Yüzdelik dilimde de en ağır hasar, üstelik gözle tespit edilir şekilde iktidar partisi AKP’de oldu.

GEBZE’DE İKTİDAR TEK…

 

Gebze Belediye Meclisi AKP Grubu’nun Büyükşehir’deki meclis üyeleri; Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak;

hasan-soba-ve-mahmut-yandik.jpg

 

üyeler Mahmut Yandık  (sağdaki) ve Hasan Soba (soldaki) ile  SertanTuncel toplantıya katılırken Avukat Güler Şahin Gençay toplantıda yer almadı.

sohbette.jpg

Sertan Tuncel (sağdaki) meclis öncesi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz (ortadaki) ve meclis üyeleri ile sohbet etti. 

MUHALEFET TAM FİRE VERDİ

CHP’de ise fire tamdı. Bir önceki meclis toplantısına Covid-19 testinin sonucunu beklemeden katılıp CHP Grubu içinde de paniğe neden olan ancak sağlığına yine kavuşan ve karantina süresi de dolan Halil İbrahim Başçiftçi ile birlikte Gökhan Yamen de toplantıda yer almadı.

AKP DARICA’DA İKİ FİRE

 


 

Darıca Belediye Meclisi AKP Grubu’ndan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kasım ayı Darıca BMÜ toplantısında akrabasına ait kaçak yapıyı belediyenin yıkamaması ile gündeme gelen

abdul-222.jpg

 

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Özkan  (fotoğraftaki) ile birlikte Ahmet Hakan Hocaoğlu toplantıdaydı. Temmuz ayında saf değişen ve yeni partisi AKP’ye hayli ısındığı gözlenen Göknur Bektaş (fotoğrafta arka plan sağ tarafta) disiplinini bozmadı. İsmail Ramazanoğlu ve Bülent Koçak ise iktidarın ikinci toplantıdaki fireleri oldu.

CHP’Lİ SELİM ÖZCAN TAVİZ VERMİYOR

Yerel seçimlerde Millet İttifakı İYİ Parti kontenjanından meclise CHP çatısında giren Göknur Bektaş’ın geçtiğimiz aylarda AKP’ye geçmesiyle Darıca’dan muhalefetin tek temsilcisi olarak kalan

selim-ozcan-007.jpg

CHP’li Selim Özcan (sağ baştaki) ise ilk oturumda olduğu gibi ikincide de yer aldı.

 

ÇAYIROVA BM AKP’DEN

SADECE ARIKBOĞA KATILDI

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin katılmadığı toplantıda aynı zamanda AKP Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Burak Fidan da Covid testinin pozitif çıkmasından sebep yer almadı. Fatmanur Çelik, Cüneyt Atalay ve Zafer Alkan’ın da katılmadığı mecliste Çayırova BM’nin AKP Grubu’na Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa tek başına temsil etti.

kasim-1---3.jpg

Avukat Sadettin Arıkboğa bu ayın ilk toplantısında da yer almıştı.

 

Muhalefetten CHP’li Halis Koç toplantıda yer aldı.

DİLOVASI’NDAN ŞAYİR GELDİ

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ GELMEDİ

Bilindiği üzere Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile meclis içinde AKP Grubu’nun bağları kasım ayı olağan toplantısında kopmuş; aynı zamanda Büyükşehir meclis üyesi olanlar ilk oturuma katılmamıştı. Şayir ile partili meclis üyeleri AKP İlçe Başkanı İlhan Yıldırım’ın da yer aldığı toplantıda özetle, “Olur böyle şeyler…” mesajı verdi. Ancak KBB meclisinde ikinci oturumda Dilovası’ndan Adem Çarıkçı ve Oğuzhan Artut yine yer almadı.

 

zeki-karatas.jpg

Muhalefetten Saadet Partili meclis üyesi Zeki Karataş ise salondaydı.

İL BAŞKANLARININ HİÇBİRİ YOKTU

KBB Meclisi kasım ayı olağan toplantısına CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı çok geniş ve İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız geniş bir partili ekibiyle katılırken Saadet Partisi İl Başkanı Avukat Zafer Mutlu da meclisi izlemişti. Her üç il başkanı da ikinci oturumda yer almadı.

BÜYÜKAKIN ÇAKMAK’I DUYMADI

VEYA DUYMAZDAN GELDİ

KBB Meclisi kasım ayı ikinci oturumu klasik şekliyle; gelmeyip mazeret bildirenlerin mazereterinin oy birliğiyle kabulü ve bir sonraki meclis toplantı tarihinin kararlaştırılması ile sona erdi. AKP Grubu’ndan ilk teklif 15 Aralık olarak geldi. 15 Aralık’ın salı gününe denk geldiğini söyleyen Başkan Büyükakın, perşembe günü toplanmanın geleneksel hale geldiğini ve bozulmaması gerektiğini söyleyip 17 Aralık’a aldırdı.

yasar-cakmak-soldaki.jpg

Bu esnada KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak (soldaki), “Tek toplantı yeter. Gündem çok yoğun değil” dedi ancak Büyükakın duymadı veya duymazdan geldi. KBB Meclisi’nde aralık ayı olağan toplantısı 17 Aralık Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleşecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.