Ayçiçek yağına 3'lü denetim geliyor

Ayçiçek yağına 3'lü denetim geliyor

Ayçiçek yağıyla ilgili söylentilerin ardından ortaya çıkan yağ kuyrukları, ilgili bakanlıklar ve belediyeleri harekete geçirdi.

Yağ stoklarının azalması, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle gemilerin de gelememesi gerekçesiyle yağda sıkıntı yaşanacağına dair söylentilerin ardından ortaya çıkan yağ kuyrukları, iki bakanlıkla belediyeleri harekete geçirdi. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre 81 ilde Ticaret Bakanlığı market raflarında ve toptancılarda yağ fiyatlarını, Maliye Bakanlığı da hem tedarikçilerin hem de marketlerin stokçuluk yapıp yapmadığını zabıtalarla birlikte denetime başladı.

 

FİYATLAR FAHİŞ ŞEKİLDE ARTIRILDI

Yetkililer, bu spekülasyonla 90-100 liraya satılan yağın 200 liradan satıldığını belirterek, “Oysa spekülasyonun başladığı gün, gümrük vergileri sıfırlanmıştı. Hem marketlerin hem diğer perakendecilerin elllerinde yağ olduğu gibi, yağ sanayicilerinin de nisan ortasına kadar yetecek miktarda hammaddesi bulunuyordu. Yani Türkiye, hasada kadar yağ sıkıntısı çekmeyeceği gibi gümrük vergisi de sıfırlandığı için ithal edilecek ürünlerde maliyet de daha düşük olacaktı. Ama bu söylentiyle bir anda fiyatlar fahiş şekilde artırıldı. Şimdi etiket Denetim sonuçları Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderilecek” bilgisini verdi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.