Ayasofya’yı açacak cesaretleri yok

Ayasofya’yı açacak cesaretleri yok

YRP İl Başkanı Mehmet Aras, iktidara Ayasofya üzerinden yüklendi: “Ayasofya’yı camii olarak ibadete açacak cesaretleri yok

Yeniden Refah Partisi genel başkan danışmanı ve Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, partisinin il yönetim kurulu toplantısında gündemi değerlendirdi. Aras; AKP’nin Ayasofya müzesini, camii olarak ibadete açacak cesaretinin olmadığını söyledi.

Ayasofya’nın Ortodoks Hristiyanlığının kabesi olduğunu ifade eden Aras, Ayasofya’yı ibadete açmak için, Milli Görüşçü olmak gerektiğini ifade etti. Milli Görüş gömleğini çıkaranların Ayasofya’yı ibadete açacak cesareti asla ortaya koyamayacaklarını söyleyen Aras, bunun ancak Fatih Erbakan tarafından yapılabileceğini savundu.

“HODRİ MEYDAN”

AKP’nin Ayasofya’yı ibadete açmak istemesi halinde, Yeniden Refah Partisi teşkilatlarının tamamının buna destek olacağını ifade eden Mehmet Aras,; “AK Parti’ye hodri meydan, destek arkanda haydi Ayasofya’yı ibadete aç” dedi.

Ayasofya’nın ibadete açılması için verilen teklifi ret eden AKP’nin, ‘bu konuyu temmuzda gündeme getireceğiz’ demesini de eleştiren Aras, bunun toplumun tepkisini çekmemek için üretilen bir söylem olduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ayasofya nın ibadete açılmasına karşı çıktığını hatırlatan Aras, “Bugün oyları düştüğü için açık sözlü bir şekilde ret etmek yerine, konuyu öteliyorlar” diye konuştu.

SÜRPRİZ PROGRAM HAZIRLIĞI

İl yönetim kurulu toplantısı sonrasında verilen bilgiye göre, YRP temmuz ayı başında, geniş katılımlı bir açık hava organizasyonu yapmayı planlıyor. Sürpriz programın detaylarına dair henüz bir açıklamada bulunulmadı.

KAN BAĞIŞINDA BİRİNCİ OLDULAR

Kocaeli’nin 12 ilçesinde Kızılay ile işbirliği içinde kan verme kampanyası düzenleyen Yeniden Refah Partisi, tüm ülkedeki YRP teşkilatlarının içinde en çok kan veren teşkilat olarak birinci oldu. YRP Kocaeli’den edinilen bilgiye göre, Kocaeli teşkilatları toplam 494 ünite kan bağışında bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.