Avukatlar İstanbul Sözleşmesi’ni davasına katıldı

Avukatlar İstanbul Sözleşmesi’ni davasına katıldı

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptaline ilişkin Danıştay’daki duruşmada konuşan Kocaeli Barosu avukatlarından Nuriye Yılmaz’ın şiddet mağduru olduğunu söyledi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptaline ilişkin Danıştay’daki dördüncü duruşmaya Kocaeli Barosu avukatlarından Nuriye Yılmaz’ın konuşması damga vurdu. Katılımcı baroların savunmalarıyla duruşma devam ederken söz alan Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü avukat Nuriye Yılmaz, kendisinin de erkek şiddeti mağduru olduğunu söyleyerek “Yalnızca şiddet görenler kadına adına değil, şiddet mağduru bir kadın olarak da Danıştay’dayım” dedi. Yılmaz, şiddet mağduru kadınların hayatlarının siyasi nedenlerle görmezden gelinmesine izin verilmesini istemediklerini söylerken, sesi titreyerek şunları anlattı: “7 yıldır kadın hakları merkezinde çalışıyorum. Bugün bir avukat ve şiddet mağduru bir kadın olarak karşınızdayım. Yerde dövülürken çocuklarım duymasın diye sessizce ağlayan bir kadın olarak buradayım.

 

“ANIT SAYAÇ’A ADIM YAZILACAKTI”

Siz, 'Kızın niye ağlıyor' denilerek tokat yediniz mi? Yumruk sonucunda çeneniz kırıldı mı? Ben bu şiddeti yaşamış, çaresizlikten yargıya başvuramamış bir kadın olarak da aranızdayım. Bana şiddet uygulayan, doktor olan eşim, 2007 yılında hastalıktan vefat etmeseydi belki de şu an aranızda olmayacaktım ve Anıt Sayaç’a adım yazılacaktı. Ben bu şiddete uğradığımda İstanbul Sözleşmesi yoktu. Eğer sözleşme olsaydı bir umut, bir ses, bir çare olacaktı bana. İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline dair açılan bu davada vereceğiniz karar, hangi kadın olarak karşınızda bulunacağımızı gösterecek. Anıt Sayaç’ta bir kadın olarak mı yer alacağız, yoksa haklarımızı savunan kadınlar olarak karşınızda mı yer alacağız” dedi. Avukat Nuriye Yılmaz, uğradığı şiddeti böyle anlatırken salondaki bütün kadınlar ve gazeteciler gözyaşlarını tutamadı. Bu konuşmanın üzerine heyet, duruşmaya 10 dakika ara verdi.

 

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.