“Avukatı ters kelepçeleyip darp ettiler”

“Avukatı ters kelepçeleyip darp ettiler”

Kocaeli Barosu Gebze temsilcisi Av. Tayfun Budak yaptığı açıklamada, “Kocaeli Barosu Avukatlarından Adem Karaca meslektaşımıza bekçiler ve polis ekipleri yüz üstü yere yatırıp ters kelepçe yaparak darp etmişlerdir” dedi.

16 Ekim Pazar gecesi saat 22:00 sıralarında yaşanan olayla ilgili olarak açıklama yapan Kocaeli Barosu Gebze temsilcisi Av. Tayfun Budak, “Kocaeli Barosu Avukatlarından Adem Karaca müvekkili ile birlikte kendi şahsi aracıyla müvekkilinin iş yerinin önünden geçerken müvekkilin iş yeri önünde bekçilerle birkaç kişinin olduğunu görüp duruyor. Sonrasında müvekkili araçtan inip (kendi dükkânı olması sebebiyle bir problemin olup olmadığını sorması için) durumu sormaya fırsatı olmadan gece bekçiler müvekkilinin direkt olarak yüzüne biber gazı sıkmışlardır. Av. Adem Karaca da bu esnada aracından inerek kimliğini göstermek suretiyle avukat olduğunu müvekkiline yaptıklarının kanuna aykırı olduğunu bu şekilde uygulama yapamayacaklarını belirtmesine rağmen bekçiler ve akabinde gelen polis ekipleri meslektaşımıza hakaret edip yüz üstü yere yatırıp ters kelepçe yaparak darp etmişlerdir.

 

“ŞAHİT OLDUK”

Ayrıca avukatın telefonuna el konulmuş ve arabası da otoparka çekilmiştir.  Bu konuda bekçilerin beyanı ise tam bir yalanlar silsilesidir. Bekçiler ifadelerinde avukatlık kimliğini çimenlikte bulduklarını telefonun ise yere düştüğü söylemişlerdir. Bu konuda kamera kayıtları ise bekçilerin yalanlarını ortaya çıkarmaktadır. Daha sonra sağlık kontrolu için Gebze Fatih devlet hastanesine götürülen Av. Adem Karaca ve müvekkili burada da ters kelepçe ile tutulmuşlar ve başlarına bastırılmak suretiyle ağır ve kötü muamele görmüşlerdir. Akabinde olayı haber alan ortakları Av. Emre Güngör ve Av. Oğuz Akbulut ile Kocaeli Barosu Gebze temsilcisi olarak Beylikbağı karakoluna intikal etmişler ve Av. Adem Karaca’nın ters kelepçeli olarak polis aracından indirildiğine şahit olduk. Bu konuda gerekli şikayetler yapılmış ve adli süreç başlatıldı.

 

“SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Yaşanan bu durum Türk ceza kanunu, Ceza muhakemesi kanunu ve avukatlık kanunu gereği suç teşkil etmektedir. Kaldı ki, PVSK gereği bekçiler ve polisler görevini açıkça ve keyfi olarak kötüye kullanmışlardır. Biber gazı sıkılması ve kelepçe uygulanması için PVSK’da açıkça hükümler mevcuttur. Tüm yaşananlar avukatlık mesleğinin ve vatandaşın savunma hakkının çok kolay şekilde etkisiz ve değersiz hale getirilmeye çalışıldığının açık göstergesidir. Bizler savunma makamı olarak bu tür hukuksuzluklara dur demeye ve adaletin tecelli edeceğine olan inançla mesleğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu şekilde keyfiyet içeren uygulamalarla birçok vatandaşımızın huzurunun bozulması ihtimalleri vardır” dedi.

 

 

 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum