Avukat sayısı bin 839 oldu

Avukat sayısı bin 839 oldu

Avukatlık stajını tamamlayan Kadir Kırmacı, Ebubekir Ulufer, Mustafa Yunus Kınık, Gülezgi Kılıç ve Emel Andız Kaya gerçekleşen yemin töreniyle ruhsatnamelerini alıp mesleğe adım attı.

Baro binasında bulunan Av. Umut Gümüş Salonu'nda yapılan ruhsatname törenine Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, baro yönetimi, avukatlar ve aileler katıldı. Yemin eden 5 yeni avukatla birlikte baroya bağlı avukat sayısı bin 839’a ulaştı.
BAROMUZ BÜYÜYOR VE GÜÇLENİYOR 
Törende konuşan Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin 9. büyük barosu konumunda bulunan Kocaeli Barosu, bugün olduğu gibi aramıza katılan meslektaşlarımız ile daha da büyüyor ve güçleniyor. Yemin eden genç meslektaşlarım yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden avukatlara yasaların verdiği hak ve yetkileri kullanamaya yani fiilen avukatlık mesleğini icra etmeye başlayacaklar.
AVUKUTLAR HUKUK VE DEMOKRASİNİ TEMİNATI
 Önemle belirtmek isterim ki, avukatlar tarih boyunca bireylerin hak ve özgürlüklerine saygıyı öğreten, hukuka aykırılıkların karşısında duran, İnsan Hakları Bildirgesini yazan, kölelikten kurtuluş bildirgesini yayımlayan, adaletsizlikle savaşan, kendini hakka ve hakkaniyete adayan; eşitlik özgürlük ve barış için mücadele eden insanlardır. Avukatlar hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğu kadar demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin de teminatıdır.” Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.