Avrupalı eğitimciler, GTO’ nı ziyaret etti

Avrupalı eğitimciler, GTO’ nı ziyaret etti

  Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Hayat Boyu Öğrenme- Comenius “ programı dahilinde İsviçre, İskoçya, Almanya, Finlandiya ve İspanya’...

 

 

Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Hayat Boyu Öğrenme- Comenius “ programı dahilinde İsviçre, İskoçya, Almanya, Finlandiya ve İspanya’ dan gelen 16 yabancı eğitimci ile programın Türkiye ortaklarından olan Gebze Mehmet Akif Ersoy Okulu öğretmenleri Gebze Ticaret Odası’ na ziyarette bulundular. Ziyarette Gebze bölgesi, Gebze Ticaret Odası faaliyetleri ve Gebze sanayisi ile  ticari hayat hakkında bilgiler alan eğitmenler, Türkiye’ den ve bölgemizden oldukça etkilendiklerini dile getirdiler.

 

‘ODA OLARAK EĞİTİMİN YANINDAYIZ’

 

Okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve güçlendirmeyi hedefleyen bu program vesilesiyle gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, ülkeler arası işbirliğinin önemini ve gereğini bilen bir kurum olduklarını, bu anlamda eğitim alanında Oda olarak bir çok teşvik ve destek çalışmalarında bulunduklarının da altını çizdi. Bir toplumu ileriye götürecek en önemli yatırımlardan birinin eğitim ve öğretim olduğunu ifade eden  ve kendisi de bir eğitimci olan Çiler, Türk ve Avrupa eğitim sisteminin entegrasyonunu sağlayacak bu programın ülkemiz ve AB için oldukça yararlı olacağına işaret etti. Ziyaretçilerden bazıları, Avrupa ve Türk halkının ekonomik yaşantılarının hemen hemen aynı olmasına rağmen Türkiye’ nin Avrupa Topluluğu’ na alınmamasını bir türlü anlamayamadıklarını belirterek, ülkelerine döndüklerinde bu konuda gönüllü elçilik yapacaklarını vurguladılar. Ziyaret karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.