Avcılar, orman muhafaza memurlarına ateş açtı!

Avcılar, orman muhafaza memurlarına ateş açtı!

Kandıra İlçesinde denetim ve kontrollerde bulunan Orman Muhafaza Memurlarının, ormanlık alanda görüp yanına yanaştığı avcılar, durmayarak kaçmaya başladı. Memurlar peşlerine takılınca da havaya ateş açtılar.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü, Kandıra’da görülen ve denetlemek için yanına yaklaşıldığında havaya ateş açarak memurları tehlikeye atan avcıları, yazılı bir açıklama ile kınadı. Ayrıca, olayın takipçisi olunacağı ifade edildi. Yapılan yazılı açıklamada,   Av sezonunun başladığı Ağustos ayından bu yana, sorumluluk sahasında av koruma ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız olarak sürdüğü belirtilerek, “Kocaeli, Kandıra, Bağırganlı-Pınarlı mevkii civarında, av koruma ve kontrolü sırasında dört avcıya rastlanmıştır. Ancak, personelimiz tarafından kurumumuzun tanıtımının avcılara yapılmasına fırsat kalmadan avcılardan 2’si olası yerinden kaçmaya başlamıştır.

“SONRA HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Kurum personelimizin de kendilerini uyarmalarına rağmen kaçmaya devam etmişlerdir. Bu esnada kurum personelimizden olan Derya Gökmen’in bir avcıya yaklaşmasıyla da, avcı tarafından havaya doğru 3 el ateş edilmiştir. Kaçan kişilerin kim olduğu görülememiştir. Kurumumuza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz.  Olayla ilgili faillerle, bahse konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.