Ateş: Gelin birlikte başaralım

Ateş: Gelin birlikte başaralım

DEVA Partisi Gebze Kadın Politikaları Başkanı Yasemin Ateş, Gebzeli kadınlara çağrısı net oldu. Gelin. Birlikte başaralım, birlikte mücadele edelim. Temsil gücümüzü, kadın haklarımızı daha yüksek sesle dile getirelim.

Türkiye siyasi hayatının yenilerinden Demokrasi ve Atılım PartisiDEVA yeniliği sadece adıyla sanıyla sınırlı bırakmadı. Kadrolarının en az yarısını şimdiye kadar hiç aktif siyasette yer almamış olanlardan oluşturdu. Gebze’de de Kadın Politikaları Başkanlığı’nı üstlenen Yasemin Ateş, Gebze aktif siyasetinin yeni yüzlerinden biri oldu:

YOL GÖSTEREN ARKADAŞLAR VAR

“Siyaset olarak ilk deneyimimim. Türkiye genelinde partimizin kararı en az yarısı ilk defa siyaset yapanlardan seçildi. İlk defa aktif siyasette yer almanın çekincelerini yaşıyorum. Öğreniyoruz. Tecrübeli, yol gösteren arkadaşlar var.”

BİRLİK VARSA GÜÇ

VARDIR: BAŞARABİLİRİZ

 

yasemin-ates-14.jpg

Ateş’in Gebzeli kadınlara partisi için çağrısı ise şöyle oldu: “Gebzeli kadınlara seslenmek istiyorum: Gelin. Birlikte başaralım, birlikte mücadele edelim. Temsil gücümüzü, kadın haklarımızı daha yüksek sesle dile getirelim. Birlik beraberlik varsa güç vardır. O durumda başarabiliriz.”

 KADINLAR PANDEMİNİN DE MAĞDURU

Pandemi koşullarında siyasi çalışmaları sürdürmeye çalıştıklarını belirtip pandeminin en mağdur ettiği kesimin kadınlar olduğuna dikkat çeken Ateş, “Bunu çalıştığım halde kendim de yaşadım. Bu süreçte şiddet gören kadınlar, evde kalmalarından ötürü belki daha çok şiddet gördüler ama hiç birinin haberi yok. Seslerini duyuramadılar. Çünkü dört duvar arası eşleriyle kaldılar. Çoğu çocukları için, belki maddi imkânsızlıklardan ötürü sesini çıkartamıyor. Ekonomik özgürlüğü kazanamamanın getirdiği dezavantaj bir tarafa, o özgürlüğe sahip olan kadınların dahi öldürüldüğü bir ülkedeyiz” dedi.

 

yasemin-ates-11.jpg

 Yasemin Ateş siyasetin yenisi olmakla birlikte İlçe Başkanı Kemal Memiş, Gebze İlçe Tanıtım ve Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Yaman ile  yönetimdeki deneyimli isimlerin tecrübelerinden faydalandıklarını söyledi.

--

Pandemide siyaset:

Online’de biraradayız

 

yasemin-ates-12-001.jpg

 Yasemin Ateş siyasi çalışmaları üzerine ise şunları söyledi: “İlçede yüzyüze toplantılar yapsak da genel merkezle ve il teşkilatıyla zoom üzerinden diyalog halindeyiz. Genel merkezimizde Kadın Politikalar Başkan Yardımcısı Elif Esen öncülüğünde eğitim toplantıları gerçekleştiriyoruz. Tüm Türkiye genelinde, asgari ayda bir defa toplanıyoruz. Daha da sıklaşacak. İl’de her hafta gerçekleştiriyoruz toplantılarımızı. İlçede de kendi birimimizde olan arkadaşlarımızla, kadın üyelerimizle çok sahaya çıkamazsak da bir aradayız.”

DİĞER KADIN KOLLARIYLA

BİR ARAYA GELMEK İSTERİM

Pandemi şartları gevşediğinde diğer siyasi partilerin kadın kolları ile bir araya gelmek isterim. Muhakkak ortak yapacak bir şeyler bulabiliriz. Ziyaretlerine gitmeyi düşünüyorum. Yönetimler bir araya geldi ama kadın kolları bir araya gelemedi. Kadınların daha çok ilgisini çekecek, sadece partili kadınları değil tüm kadınların ilgisini çekecek program ve eğitimler planlıyoruz.”

 --

Kent meydanına oğlumu

tek başına çıkartamam

 

yasemin-ates-13.jpg

 Kent meydanının göbeğinde oturmama, Gebze’nin yerlisi olmama rağmen tek başıma rahatlıkla gezemediğini kaydeden Ateş, “Çocuk yaşlarımda çarşıya gider gelir, gece yarısına kadar sokaklarda rahatlıkla oynardık. Ama şimdi 12 yaşında oğlum var benim, tek başına mümkün değil meydana indirmem.

Ne yazık ki meydanda ahlaki olmayan sorunlar da yaşandı. Şikayetçi olduğunuzda polis gelip götürüyordu ama ertesi gün geri geliyorlardı. Çoluk çocuğun gözü önünde, havuzun etrafındaydılar. O insanların da mutlaka dertleri sıkıntıları vardır ama çoluk çocuğun gözü önünde de olmaz” dedi.

**

Her birine bir fidan

 

n Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikerek, kadın cinayetlerinin önlenmesini gündeme taşıdı.

 

 Demokrasi ve Atılım – DEVA Partisi geride kalan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde en anlamlı etkinliklerden birine imza attı. 81 ilde, 2020 yılı içinde katledilenler için fidan dikimi yapılırken

1-zubeyde-dogan.jpg

Kocaeli’nde de ocak ayında katledilen Zübeyde Doğan;

 

şubat ayında katledilen Zehra Erdem,  Hatice Çetinbaş ve  Fatma Durmaz; nisan ayında katledilen Kiraz Yıldırım,  eylül ayında katledilen

4-ozlem-gunes.jpg

Özlem Güneş

5---serap-ozkan.jpg

ve kasım ayında katledilen Serap Özkan için toprağa fidan dikildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.