Atatürk’ü anlamak için panel düzenlediler

Atatürk’ü anlamak için panel düzenlediler

Gebze Anadolu Lisesi’nde, “Bağımsızlığın 100’ncü yılında Atatürk’ü anladık mı?” konulu, öğrencilerin panelist olduğu panel düzenlendi.

Gebze Anadolu Lisesi’nde, “Bağımsızlığın 100’ncü yılında Atatürk’ü anladık mı?” konulu panel düzenlendi. Okul öğrencileri Arda Kaan Deniz, Enes Kılınç, İlayda Deniz İkendiz, Musa Boz ve Rabia Bozkurt’un konuşmacı olduğu panelde ilk olarak Atatürk’ün doğduğu yer ve eğitiminin önemi konuşuldu. Ardından Atatürk’ün emperyalizme karşı duruşu ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışı sırasında başına gelenler ve yılmaması konu edildi. Son olarak Atatürkçü düşünce sistemi, laiklik ve Atatürk’ün ekonomiye dair yaptığı çalışmaların konuşulduğu interaktif panele, öğrenciler de fikirleriyle katkıda bulundu. Öğrencilerden Eda Şen kendi yazdığı, “Bandırma” adlı şiiri okudu. Okulun konferans salonunda gerçekleşen panellerin farklı konular üzerinden tekrarlarının gerçekleşeceği belirtildi. 
30 MAYIS’TA TİYATRO 
Öte yandan okulun tiyatro topluluğu tarafından da 30 Mayıs Perşembe günü saat 14.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, “Kuşlar Arılar ve Diğerleri” adlı oyun sahnelenecek. Fatih Erdaş’ın yazıp Abbas Kırçıl’ın yönettiği oyunda yapımcılığı okul öğretmenlerinden Meryem Meriç üstlendi. Rolleri Adar Şahin, Alperen Karabük, Arda Kaan Deniz, Aylin Berfin Kartal, Ayşegül Mazlum, Ceren Aydın, Çağla Yasmin Aydın, Denys Nikiforov, Elanur Bilgin, Enes Kılınç, Eren Kaya, Ervanur Bayram, Eymen Özgül, Fadime Demir, Hamdi Uz, Hazar Ayın, Meltem Çağla İnce, Musa Boz ve Tuna Tekiroğlu paylaştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.