ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ: “Zeki Aygün Atatürk düşmanlığı yapıyor”

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ: “Zeki Aygün Atatürk düşmanlığı yapıyor”

Atatürkçü Düşünce Derneği İZMİT Şubesi ve Kocaeli ADD Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Ahmet Kavaz Cumhuriyet Tır’na meydanda yer vermeyen AKP’li Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’e sert tepki gösterdi.

Ahmet Kavaz yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşunun 30. Yılı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının yüzüncü yılı nedeniyle yola çıkan Cumhuriyet tırları tüm Türkiye’yi İl İl, İlçe İlçe dolaşmaktadır.^
ATATÜRK DÜŞMANLIĞI
Bütün yurtta, halkımızın sevgi ve ilgisiyle karşılanan ve  yoğun ziyaretçi akınına uğrayan, Cumhuriyet Tırı, gittiği her il ve ilçede en merkezi konuma park ederek ziyaretçileriyle buluşurken, Kocaeli’nin Derince ilçesindeki AKP Belediye Başkanı Zeki Aygün, kent merkezinde konuşlanmasına izin vermemiştir. Kentin en dış Mahallerinden bir yer göstererek, aklınca sorumluluğunu yerine getirmiştir.
Daha önce Kocaeli AKP il başkanlığı ve 24. Dönme milletvekilliği de yapmış olan bu şahsın, Atatürk’ün ismini taşıyan, Cumhuriyet Tırına koskoca Derince meydanında yer vermemesi, Atatürk düşmanlığından başka bir şeyle izah edilemez.
Her türlü, dinci vakıf, dernek, cemaat ve tarikatlara, yer bulan bu başkan ne yazık ki Atatürk ve Cumhuriyet ismini taşıyan bir Tıra yer bulamamıştır.
MAKAMINI ATATÜRK’E BORÇLU
Zeki Aygün denen seçilmiş belediye başkanı şunu unutmasın ki, başkanlığını yaptığı kurum Atatürk’ün sayesinde kurulmuş bir kamu kurumudur. Ve yine unutmasın ki, Oturduğu ve temsil ettiği makamı Atatürk’e borçludur, tarikatlara değil.
Bir kez daha Zeki AYGÜN denen AKP li Belediye Başkanını aklıselime davet ediyoruz. Kararından ve olumsuz tavrından vaz geçmelidir. Cumhuriyet Tırının, 05 - 06 Ağustos tarihleri arasında, Kentin en merkezi bir yerine konuşlanmasına engel olmamalıdır.
Aksi takdirde, Türkiye Cumhuriyetinin ve Atatürk Devrimlerinin önünde, kum tanesi kadar hükmü olmayanların, tarihin acımasız çöplüğünde yerlerini akacaklarını bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.