“Atatürk, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önder”

“Atatürk, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önder”

10  Kasım nedeniyle bir mesaj yayınlayan  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy “Kurtuluş Savaşı’na liderlik eden Atatürk, dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve geleceğe ışık tutan öngö

Vali Hüseyin Aksoy,  Atatürk’ün 80, ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Aksoy mesajında şunları ifade etti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli destanımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80.yılında O’nu sevgi, saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlere karşı Türk Milletinin direnişini örgütlemiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılar ile başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesini sağlayacak atılımları kararlılıkla gerçekleştirmiştir.

Kurtuluş Savaşı’na liderlik eden Atatürk, dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önderdir.

ÇAĞDAŞ UYGARLIĞIN KAPILARINI AÇTI

Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini sonsuza kadar yaşatma azmi ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ile Türk Milletine çağdaş uygarlığın kapılarını açmış, ülkemizin kalkınması için de her alanda ortaya koyduğu modernleşme projeleriyle bugünlere sağlam ve emin adımlarla ulaşmamızı sağlamıştır.

CUMHURİYETİ ONUN İLKELERİYLE İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip, koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.  Türk Milleti, şanlı tarihinin ve sahip olduğu milli değerlerinin verdiği güç ile sahip çıktığı ve koruduğu Cumhuriyeti, onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azim ve kararlığındadır. Kökleri üzerinde yükselen ülkemiz, bir dünya gücü olarak bir yandan devraldığı Cumhuriyet mirasına sahip çıkıyor, bir yandan da Cumhuriyet ideallerine bağlı kalarak her geçen gün daha güçlü ve gelişen bir ülke olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

SONSUZA KADAR YAŞATILACAK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşale hiç sönmeyecek ve Türk Milleti, O’nu gönlünde sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin azim ve kararlılığını zafere taşıyan Aziz Atamızı, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Ruhları Şad Olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.