Atatürk İlkokulu’nda ürküten ihmal

Atatürk İlkokulu’nda ürküten ihmal

2016 yılında ölümlü iki trafik kazasının yaşandığı Atatürk İlkokulu’nda öğrencilerin çıkış yeri değişti ama kasislerin yeri değişmedi. KBB’nin bu ihmali vatandaşı ürkütüyor.

2016 yılının kasım ayında henüz altı yaşındaki Esila Dursun’un, aralık ayında lise öğrencisi 17 yaşındaki Ceren Başak Demirci’nin ayrı ayrı trafik kazalarında hayatını kaybettiği Yeni Bağdat Caddesi üzerindeki Atatürk İlkokulu önünde yaşanan ölümlü kazalardan da yaralamalı kazalardan da gereken ders alınmadı. Mustafapaşa Mahallesi sınırları içinde yer alan, tam sınırında yer aldığı Osman Yılmaz Mahallesi’nden de öğrenci kabul edilen Atatürk İlkokulu’nda öğrencilerin kullandığı yaya geçidinin her iki tarafından da hız kesici tümsek yer alıyordu. Ancak 08 Kasım 2018 tarihinde okulun yeni binasının inşası başladı. Okulun ana binası arka tarafta kalırken öğrencilerin caddeyi karşıdan karşıya kullanmak için kullandığı mevkii de değişti. Ana binanın çıkışı, trafiğe kapalı sokağa verildi ancak öğrenciler o ara sokaktan ana caddeye çıkıyor ve doğal olarak, kasislerin ortasından değil kasise mesafeli yerden karşıdan karşıya geçiyor.
MUHTARLIK BAŞVURDU AMA…
Osman Yılmaz Mahallesi Muhtarı Musa Uslu sorunun çözümü için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire’ye yazılı müracaatlarının olduğunu ancak hala soruna çözüm üretilmediğini söyledi.
TORUNUYLA KARŞIYA GEÇERKEN…
Yaklaşık bir sene önce torunuyla caddeden karşıya geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı, sağ omzunda kırılma ve ayak bileğinde incinme meydana gelen mahalle sakini Memduh Bingöl de ihmale isyan edip, “Aynı yerde daha önce ölümlü kazalar da yaşandı. Benim yaralandığım kazada torunumun canını zor kurtardık. Belediyenin bir an önce gereken önlemi almasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.