ASM dünyada “Girişimsel Onkoloji”de ilk 5 içinde

ASM dünyada “Girişimsel Onkoloji”de ilk 5 içinde

Anadolu Sağlık Merkezi, Uluslararası Girişimsel Onkoloji Hizmetleri Akreditasyon Sistemi’ne (IASIOS) üye oldu.

Anadolu Sağlık Merkezi, böylece girişimsel radyoloji alanında standartların belirlenmesinde söz sahibi oldu; yani artık “girişimsel onkoloji” alanında akreditasyon almak için yerine getirilmesi gereken standartları belirleyen dünyadaki 5 yetkili merkez arasında yer alıyor.

Anadolu Sağlık Merkezi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Dökdök, “Girişimsel onkoloji artık onkoloji tedavilerinde çatıyı taşıyan medikal onkoloji, cerrahi ve radyasyon onkolojisinin yanında dördüncü sütun görevinde. Girişimsel onkolojinin standartlarını belirleyici ve geliştirici 5 hastane arasında yer almak bizim için çok gurur verici” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Girişimsel Onkoloji Hizmetleri Akreditasyon Sistemi (IASIOS), Avrupa Kardiyovasküler ve Girişimsel Radyoloji Derneği standartlarına göre uygulanan girişimsel onkoloji hizmetleri için kalite ve tanınırlık belgesi olarak tanımlanıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Dökdök, IASIOS'un amacının daha iyi hasta bakımını belgelendirmek, kalite göstergelerini oluşturmak, takip etmek ve onkolojik girişimlerin gelişimini teşvik etmek olduğunu belirtti.

BEŞ MERKEZDEN BİRİ ANADOLU SAĞLIK MERKEZİ OLDU

 

Merkezlerin temel ve genişletilmiş gereklilikleri başarıyla yerine getirirse, öncelikle IASIOS tarafından dört yıl için “Akredite Merkezi” sonrasında da “Mükemmellik Merkezi” mührü verileceğini söyleyen Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Dökdök, “Halihazırda beş IASIOS kayıtlı hastanesi var. İngiltere'den bir, Avustralya’dan iki, Fransa'dan bir hastane olurken, Türkiye'den de Anadolu Sağlık Merkezi CIRSE ve IASIOS değerlendirmeleri sonucunda pilot fazda yer almaya hak kazanan hastaneler arasına girdi” dedi.

AKREDİTASYON İÇİN STANDARTLARIN KARŞILANMASI GEREKİYOR

 

Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü, Anadolu Sağlık Merkezi Girişimsel Radyoloji hekimleri, Anadolu Sağlık Merkezi Radyoloji Bölüm Direktörü, Anadolu Sağlık Merkezi Onkolojik Bilimler Koordinatörü, Anadolu Sağlık Merkezi Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü ve Anadolu Sağlık Merkezi Tıbbi Hizmetler Direktörü’nün ortak aklıyla IASIOS’a katılım kararanın alındığını dile getiren Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Dökdök, “CIRSE ve IASIOS değerlendirmelerinin sonucunda Anadolu Sağlık Merkezi olarak pilot aşamada yer almaya hak kazanan hastanelerden biri olduk. Bu akreditasyonu alabilmek için aday merkezler başvurularını takiben yapılan denetlemelerde girişimsel onkolojide kalite standartlarını göstermesi gerekiyor. Bunlar personel ve hastane olanakları, tedavi planlaması ve sunulması; güvenlik ve kalite standartları” şeklinde konuştu.

ONKOLOJİK GİRİŞİMLER EN HIZLI BÜYÜYEN ALAN

Anadolu Sağlık Merkezi olarak Avrupa Kardiyovasküler ve Girişimsel Radyoloji Derneği Standartlarına ve kanser hastalarına uygun olarak yüksek kalitede bakım sağlama konusundaki kararlılığını bu akreditasyon ile bir kez daha göstermiş olduklarını vurgulayan Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Dökdök, “Çok çeşitli hastalıkların görüntü kılavuzluğunda minimal olarak tedavi edilmesini sağlayan girişimsel radyoloji, artık farklı bir uzmanlık alanı olarak tanınmaya başlandı. Diğer yandan onkolojik girişimler, en hızlı büyüyen alanı oluşturuyor. Böyle nispeten genç bir disiplinde, dünya genelinde onkoloji hastalarının en iyi uygulama ve güvenliği için standartlar belirlenmesi oldukça önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.