Aslını inkar ederse hain  değildir. Canını kurtarmıştır

Aslını inkar ederse hain değildir. Canını kurtarmıştır

12 Eylül dönemi her iki tarafın da yol kesip, “Sağcı mısın solcu mu?” sorgusu da vardı. Taşdemir, “Aslını inkar eden canını kurtarmıştır. Davasına ihanet etmiş sayılmaz” dedi

Türkiye, Kenan Evren’in ve cunta ekibinin “şartların olgunlaşması” için seyri seferinde 12 Eylül 1980’e doğru sürüklenirken sokaklarda tabiri caizse, kan gövdeyi götürmektedir.

FUTBOLCUYUM, FUTBOLCU

Dönemin her iki kanat tarafından uygulanan sorgulama biçimiyse grup halinde, yolda tek gezen kişiyi çevirip, “Sağcı mısın, solcu mu?” sorgusu olmuştur. Zaten “Ne sağcıyım ne solcu futbolcuyum futbolcu” da o zamanlara hicven türemiştir.

TAŞDEMİR VE ARKADAŞI

PENDİK’TE “ÖLÜMDEN!” DÖNDÜ

Bir gün Ferit Taşdemir ve bir arkadaşı Pendik’te iken bir grup tarafından önü kesilir. Taşdemir tanımadığı kişilere bakar. O zamanlar bıyıktan tanımlama kolay değil çünkü riskler içeriyor. Taşdemir aslını inkar etmez ve yakayı kurtarır. Yollarını, ülküdaşları çevirmiştir. “Yahu söylesenize ülkücüyüz diye…” derler ama demesi kolay. İnsan o gibi durumlarda, o atmosferde önce süzüyor zaar.

İNSAN CANI BU KADAR MI UCUZ!

Ferit Taşdemir kelimesi kelimesine sorumuz üzerine başlığı çektiğimiz yanıtı verdi: “Diyelim ki sağcıyı, solcular çevirdi. Çevrilen bir şekilde solcu olduklarını anladı… Uzatmayalım. Her ikisinde de aslını o anlık inkar eden, davasına ihanet etmiş değildir. Canını kurtarmıştır. Aksini mi yapsaydı. İnsan canı, bu kadar ucuz mu?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.