Asker eşlerine eğitim verildi

Asker eşlerine eğitim verildi

 Kocaeli valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Kadın Sağlığı...

 Kocaeli valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı’nın katkıları ile kadın subay ve astsubaylar ile personel eşlerine eğitim verildi.

Programa, Hülya Aksoy’un yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan’ın eşi  Suzan Aslan, İl Jandarma Komutanlığı kadın subay ve astsubaylar ile personel eşleri katıldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ve eşi Suzan Aslan ve diğer kurum yöneticileri tarafından karşılanan Hülya Aksoy, programda yapmış olduğu konuşmada; “Kocaeli’de Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlattık.

KENDİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Bugün bunu sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Projemizin amacı meme kanserinde erken teşhistir. Doktorlarımız; her ay kadınlarımızın evde kendi kendilerine muayene yapması gerektiğini ve bunu her ay rutin bir şekilde yapılmasının önemini belirtiyorlar.  Bizlerde burada nasıl evde kendi kendine meme muayenesi yapılacağını sunacağımız video filminde izleyip öğreneceğiz. Bunun dışında kadınları ilgilendiren belirli konularda ve özellikle yeni konumuz olan medya bağımlılığı hakkında da sizleri bilgilendireceğiz. Hepiniz burada anlatılanları biliyorsunuz ama bilmek yetmiyor ve bunları uygulamak, ön plana çıkarmak önemli. Sizlerden ricam burada dinledikleriniz burada kalmasın, muayeneyi her ay kendinizde uygulamanız ve etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşmanızdır. Sizlerden ricam lütfen kendinizi ihmal etmeyin.” dedi.

KADIN HASTALIKLARI ANLATILDI

Sayın Aksoy’un konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi, kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapıldı ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.