Aşılamada en düşük oran Dilovası’nda

Aşılamada en düşük oran Dilovası’nda

Kocaeli genelinde yapılan 1 milyon 566 bin 450 aşıdan ilk dozu yapanların sayısı 949 bin 186’ya ulaşırken ilçelerde en düşük orana sahip olan ilçe Dilovası oldu.

Koronavirüs ile mücadelenin en önemli silahı olan aşılamada Kocaeli’de henüz istenilen noktaya ulaşılmadı. Kocaeli’de toplam yapılan aşı sayısı 1 milyon 566 bin 450. Toplam aşının içinde ilk dozu yapanların sayısı 949 bin 186, ikinci dozu yapanların sayısı ise 540 bin 345. Toplam rakamların dışında ilçelere göre ilk doz aşıyı yapanların oranları da belli oldu. İlçelerde en düşük orana sahip olan ilçe Dilovası olurken, en yüksek aşı oranının ise Derince’de olması dikkat çekti.

EN DÜŞÜK DİLOVASI

Kocaeli’de bulunan 12 ilçede en düşük aşı oranı sahip olan ilçe Dilovası. İlk doz aşı yaptıran vatandaşların oranı aşı hakkı olan nüfusun sadece yüzde 47’si oldu. Dilovası’nı en yakın takip eden ilçe ise yüzde 56 ile Başiskele. Her iki ilçede ilk doz aşı yaptıranların oranının bu kadar düşük olması bu bölgede aşı olmak istemeyen vatandaşların fazlalığı. Bu durum da bu kişilerin ikna edilmesi noktasında ek çaba gösterilmesi gerektiğini gösteriyor. Dilovası ve Başiskele’nin ardından yüzde 57 ile Çayırova, yüzde 59 ile Darıca aşı oranları düşük ilçeler arasında.

DERİNCE İLK SIRADA

Aşı oranlarında en yüksek oran yüzde 66 ile Derince. Derince’yi yüzde 65 ile İzmit ve Gölcük takip ederken, yüzde 64 ile Karamürsel, yüzde 63 ile Kandıra, yüzde 60 ile Gebze, Kartepe ve Körfez sıralamanın diğer basamaklarını oluşturuyor. Aşı oranlarının düşük olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü Çağrı Merkezi aşı olmayan vatandaşları arayarak aşı olmaya davet ediyor. Ancak aşı olmak istemeyen vatandaşların sayısının çok az yükselmesi vaka sayılarındaki artış da korkutuyor.

KOCAELİ’DE İLÇE İLÇE 1.DOZ AŞILAMA ORANI

İLÇELER:          ORAN

1-) Derince           % 66

2-) İzmit               % 65

3-) Gölcük           % 65

4-) Karamürsel    % 64

5-) Kandıra          % 63

6-) Gebze             % 60

7-) Kartepe          % 60

8-) Körfez            % 60

9-) Darıca            % 59

10-) Çayırova      % 57

11-) Başiskele      % 56

12-) Dilovası        % 47

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.