“Asıl darbe demokrasi, bilim, hukuk ve adalete yapıldı!”

“Asıl darbe demokrasi, bilim, hukuk ve adalete yapıldı!”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de Düzenlediği Basın Toplantısında Gündemi Değerlendirdi.

 Ömer Faruk Gergerlioğlu . “Asıl darbe 15 Temmuz sonrası demokrasiye, bilime, hukuka, adalete, insan haklarına ve milletin temsilcilerine yapıldı!”dedi.

Gergerlioğlu’nun acıkmaması özetle şöyle:

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 4. Yılıydı. Lanetli darbe girişimini, 15 Temmuz 2016’da ilk olarak lanetleyen ve şiddetle karşı duran bir insan olarak bugün 16 Temmuz 2020 gününde de 15 Temmuz 2016’dan sonra iktidarın OHAL ilan ederek her türlü Anayasal hakkı ayaklar altına alarak, kendi iktidarının devamı için hukuku ayaklar altına alarak, yaptığı anti-demokratik eylemler ile oluşturduğu darbeleri de lanetliyorum. Çok net söylüyorum, 15 Temmuz 2016 darbe girişimini nasıl ki lanetliyorsam ondan sonra ki süreçte tüm insanlarımıza yapılan demokrasiye yapılan, hukuka yapılan, annelere yapılan, babalara yapılan, çocuklara yapılan darbeleri kınıyorum. Milletin temsilcilerine yönelik darbeleri kınıyorum. Milletin belediye başkanı olarak seçtiği kişilerin KHK ile ihraç edilmiş diyerek mazbatasının verilmemesinin bir darbe olduğunu ve ardından milletin temsilcilerine kayyum atanarak darbe yapıldığını net bir şekilde söylüyorum. Milletin vekillerinin düşürülmesinin bir darbe olduğunu, ülkede Anayasa’nın ortadan kaldırılması, KHK rejimi kurulması dolayısıyla bir darbe yapıldığını net bir şekilde söylüyorum ve 15 Temmuz’u nasıl ki lanetliyorsak, sonrasını da aynı şekilde lanetlediğimizi söylüyoruz.

TÜRKİYE KÖTÜYE GİDİYOR

Türkiye her geçen gün bu iktidarın eliyle çok daha kötüye gidiyor, tüm demokratik değerler ayaklar altına alınmış durumda, tüm insani ve hukuki gelişim dünya endekslerinde Türkiye Afrika ligine düşmüş durumda. Bakın OHAL’in ilan edilmesiyle, demokrasiye darbe yapıldı ve adil yargılanma hakkı en başta ihlal edildi. Adil yargılanma hakkının ihlal edilmesiyle yargı tamamen siyasallaştı cezaevleri yüzbinlerce insan ile doldu, 120 bin kapasiteli cezaevlerinde 300 bin insan oluştu, iktidar tüm muhaliflerini cezaevine doldurmaya başladı ve hakkı, hukuku, adaleti ayaklar altına aldı. İnsanlar  hak, hukuk, adalet diye yürüyüşler yaptı, partimiz darbelere karşı demokrasi yürüyüşü yaptı ama iktidar bildiğini okumaya devam ediyor. O istediği kadar bildiğini okumaya devam etsin, biz hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları ve hukuk mevziisindeyiz ve sonuna kadar bunları söyleyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.