Âşıklar Çayırova’da atıştı

Âşıklar Çayırova’da atıştı

Çayırova Belediyesi’nin Kültür ve Sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yapılan Âşıklar Şöleni programında aşık kültürü yaşatıldı.

Çayırova Belediyesi’nin Kültür ve Sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yapılan Âşıklar Şöleni programında aşık kültürü yaşatıldı. Sanatsal geleneklerimizin hatırlatıldığı ve yeni nesillere aktarıldığı program ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

 

ÖZÜMÜZ ÂŞIKLAR

Programda bir konuşma yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Âşıklar Şöleninin 2.sini gerçekleştiriyoruz. İlkini salgın sürecinin hemen öncesinde sizlerle buluşturmuştuk. Kültürel etkinliklerimizi arttırarak devam edeceğiz. Bizim özümüz burada, âşıklarımızda. Biz örflerimizle, adetlerimizle ve geleneklerimizle bütün bir milletiz’’ dedi.

 

SAZLI SÖZLÜ ATIŞMA

Çiftçi’nin konuşması sonrasında sazı eline alan âşıklar türkü ve atışmalarla izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Programda âşık Tacettin Dursun, Yener Yılmazoğlu, Mürsel Sinan, Vahit Köroğlu, Erol Ergani, Dursun Doğan, Mustafa Kurbanoğlu, Mustafa Özdemir, Zikri Topal, Erzada Kapan, Taner Öztürkoğlu, Fevzi Türkel, İsa İstekoğlu, Kemal Ummani yer aldı. Âşıklar sazlarına can vererek izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Alkış tufanı ile geçen programda âşıkların atışması büyük ilgi gördü.  Birbirleriyle nükteli sözler ile atışan âşıklar salonda büyük kahkahalara sebep oldu. Keyifli geçen programda Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, tüm âşıklar adına Tacettin Dursun’a çiçek takdim etti.

 

asiklar-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.