ASİAD’dan liderleri buluşturan kongre

ASİAD’dan liderleri buluşturan kongre

Gebzeli Ömer Faruk Başaran başkanlığındaki Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin beşinci kongresi Kemal Kılıçdaroğlu, SP Lideri Temel Karamollaoğlu ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu bir araya getirdi

Kuruculuğunu Gebzeli iş adamı Ömer Faruk Başaran’ın yaptığı Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği – ASİAD’ın beşinci olağan genel kurulu Türkiye’nin siyasetinde önemli yeri olan üç lideri bir araya getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Topkapı’da Mercure Otel’de gerçekleşen ASİAD’ın beşinci olağan kongresinde bir araya geldi. 
EŞİYLE AĞIRLADI
Kongreye ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Parti Meclis Üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmaz, AKP İstanbul İl eski Başkanı Selim Temurci’nin de aralarında bulunduğu konuklar ağırlandı. Kongrede seçime Ömer Faruk Başaran başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Başkan Başaran konuklarını eşi, ASİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Evrim Kırmızıtaş Başaran ile ağırladı. 

GEBZE İLGİSİ 
Kongreye Gebze’den de ilgi hayli yoğun oldu. ASİAD Gebze Şube Başkanı Tuncer Saltaş, Marmara Girişimci İş Adamları Derneği – MAGİAD Başkanı Erhan Atmaca, Marmara İş Adamları ve Müteahhitler Derneği – MARİMDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu, Çayırova Kent Konseyi Başkanı Yunus Ergüz, Gebze Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Halit Ümran Nargül kongrenin Gebzeli konukları arasında yer edindi.
TÜRKİYE PATRONLAR PLATFORMU
Toplantı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran derneğin çalışma ve faaliyetlerine değindi. ASİAD’ın yeni çalışması, Türkiye Patronlar Platformu’na da öncülük ettiğini kaydeden Başaran, MAİAD ve MARİMDER’in de dahil olduğu platformu 2023 yılına kadar 20 bin üyeye ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. 
AVRASYA ÇAPINDA ARGE
Başaran, “,“Organize sanayi bölgesi kurmak gibi amacımız var. Değişim ve gelişim ilkemiz var. Takım çalışması ruhuyla çalışıyoruz. Avrasya çapında AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Avrasya’nın teknolojide lider markalar sunması için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Bağımsız ve tarafsız bir dernek olarak iş dünyası için doğruları dile getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini kaydeden Başaran, ekonomik büyümü için acil eylem planının sil baştan hazırlanması gerektiğini söyledi. 
AVRASYASIZ OLMAZ 
Avrupa Birliği’ne karşı olmadıklarını ama Avrasya’sız gelişmenin olamayacağını belirten Başaran konuşmasında Hükümet’in kamudaki israfını eleştirdi. İşsizliğin yüzde 15 arttığına dikkat çekip sanayi ve üretim yerine betona yatırım yapıldığını, Yap İşlet Devret modelinin de yanlış uygulandığını dile getirdi. Başaran sözlerini, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ihtiyacı olan, büyük Türkiye ittifakıdır” diyerek tamamladı.
DÜNYA SİYASETİNDE ETKİLİ 
Kongrede konuk liderlerden ilk Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu konuştu. Karamollaoğlu, ASİAD’ın dünya siyasetinde önemli bir etkisi olduğunu söyleyerek, “Dünyada huzur ve adalet için önce kendi evimizden kendi memleketimizden başlamamız lazım” dedi. Karamollaoğlu konuşmasında gelir dağılımındaki adaletsizliğe de değindi. 
ÖNCE KRİZ KABULLENİLMELİ
Yeni parti kurma hazırlığındaki Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Hükümet’in “Kriz yok” denilerek sorunlardan sıyrılmaya çalıştığını ancak öncelikle olarak krizin varlığının kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu ülkemizde düşünceyi ifadede yaşanan sorunlara da değinirken 3.5 yıl sonra ilk defa bir kongreye davet edildiğini belirtti ve ASİAD’a bu konudaki cesaretinden ötürü tebrik ve teşekkür etti.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Demokrasinin olmadığı, hukukun üstünlüğünün olmadığı, yargının bağımsız olmadığı, adaletin olmadığı bir ülke gelişmez, büyümez. Adaleti görmezden gelirseniz, ‘Benim her söylediğim kanundur, her söylediğim adalettir’ anlayışına teslim olursanız, Türkiye büyümez” dedi. Türkiye’de önemli sayıda beyin göçü yaşandığına dikkat çekti.  
SALTAŞ DİVAN BAŞKANI 
ASİAD’ın beşinci olağan genel kurulunda divan Muzaffer Oflas başkanlığında başkan yardımcısı Tuncay Saltaş ve katip üye Erhan Atmaca’dan oluştu. 2015 – 2019 yılları arası raporların oy birliğiyle onaylandığı kongrede seçime kurucu başkan Ömer Faruk Başaran’ın başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Yönetim ve denetim kurulları ile yüksek istişare konseyi şu isimlerden oluştu:
YÖNETİM KURULU ASİL
Ömer Faruk Başaran (Başkan), Ahmet Gömeç, Arif Gülen, İbrahim Ergin, Ahmet Tokaç, Süleyman Uluocak, Nevzat Yavuz Yazman, Nihat Alparslan, Aslan Tan, Aydın Tekiner, S.Berslan Gül, Cengiz Şafak, Levent Çelik, Sercan Dillice, Özat Özsoy, Murat Nizipoğlu, Erhan Kosova, Hayri Tahirbeyoğlu, Tuncay Doğan, Yakup Birinci, Erdoğan Türkmen, Levent Efe, Burak Müftüoğlu
YÖNETİM KURULU YEDEK
Orhan Yener, Nasrettin Bavaş, Mehmet Aydemir, Ümit Rahmi Bayrak, Mehmet Taha İlemler, Oğuzhan Dilmaç, Muhammet Bahadır
DENETİM KURULU ASİL
Yunus Ergüz, Yakup Polat, Kenan Postallı
DENETİM KURULU YEDEK
Zeki Gedikoğlu, Naim Gülhan, Mustafa Karabey
YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ ASİL
Ahmet Faik Bitlis, Suat Kıroğlu, Aydoğan Cevahir, Can Uğur, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Güher Türker, Sadık Baki Özbek, Yusuf Ziya Demirci, Tuncay Sergen, Yüksel Güven, Tolga Karakaş
YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ YEDEK
Abdülkadir Akpınar, Rahmi Çakır, Ertuğrul Aktaş, Arzu Kalaylı, Kaan Ekenon-sira.jpgomer-faruk-basaran.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.