Asgari ücretli ev, araba alabilecek mi?

Asgari ücretli ev, araba alabilecek mi?

Asgari ücret açıklandıktan sonra, en çok sorulan sorulardan birisi de Asgari Ücretli artık ev alabilecek mi? Asgari Ücretli Araba sahibi olabilecek mi? Oldu. Bu soruyu bir vatandaş Ekonomist Özgür Demirtaş'a sordu. İşte o soru ve Demirtaş'ın verdiği cevap...

Asgari ücret 2024 yılı için 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Asgari ücretin belirlenmesi sonrası en çok sorulan ve konuşulan konulardan birisi de asgari ücret alan bir vatandaşın, 2024 yılında ev ve araba sahibi olup olamayacağı oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı, bu soruyu ekonomist Özgür Demirtaş'a sordu. Demirtaş'ın yanıtı birçok asgari ücretliyi hayal kırıklığına uğrattı.

Aylardır süren ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri sona erdi ve rakam belirlendi. Açıklanan rakam birçok kişi ve sendika tarafından yetersiz bulundu.2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret yüzde 49,09'luk zamla 17.002 TL olarak belirlendi.Ekonomist Özgür Demirtaş'tan ise asgari ücretli çalışanı üzecek bir paylaşım geldi. Bir sosyal medya kullanıcısı Özgür Demirtaş’a “Özgür hocam asgari ücretle hiçbir zaman bir evimiz bir arabamız olmayacak değil mi biraz da gerçekleri konuşalım” diye bir soru yöneltti.Özgür Demirtaş'ın yanıtı ise okuyanları hem hayal kırıklığa uğrattı hem de üzdü.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.