Asgari ücret üç katı olacak

Asgari ücret üç katı olacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gebze İlçe Teşkilatı’nın kongresinde konuştu: “İktidara geldiğimizde ilk işimiz asgari ücreti yoksulluk sınırının üzerine çıkarmak, yani bugünkünün üç katı.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağlu, Gebze İlçe Teşkilatı’nın kongresinde iktidara geldiklerinde asgari ücreti yoksulluk sınırının üzerine çıkartacaklarını, yani bugünkünün üç katı olacağını söyledi. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve mevcut ilçe başkanı Mustafa Türel’in tek aday olduğu kongrede konuşan Karamollaoğlu sözlerine Kocaeli ve Gebze İlçe Teşkilatları’nı motiveyle başladı. Kongrelerin yenilenme dönemi olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “Çalışmalarımızı en mükemmel şekilde yapmak durumundayız. En önemli hedefimiz ülkemiz ve dünyamızda barış ve huzurun teminidir” dedi. Yönetimlerde işi ehline vermenin ve şeffaflığın çok önemli olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, Saadet Partisi iktidarında ilk işlerinin asgari ücreti yoksulluk sınırının üzerine çıkarmak yani bugünkünün üç katına yükseltmek olduğunu söyledi. Karamollaoğlu ayrıca özetle şunları kaydetti:

ERMENİLERE YAŞAM HAKKINI OSMANLI VERDİ

"Müslümanlar bütün dünyaya barış getirmişlerdi. Her inanca sahip olanlar huzur içinde yaşamıştır İslam ülkelerinde. Ermeni Katliamı yapıldı deniyor şimdi de. Hadi oradan be. Sahtekarlar. Ermenilere yüz yıllarca yaşama hakkını kim verdi? Osmanlı verdi. Yıllarca demiyorum yüz yıllarca. Eee birden bire 1917 yılına geldiği zaman 'katledelim şunları yeter artık' dediler. Böyle saçmalığa kimse itibar etmez. Bu sadece ve sadece inancımızı tahakküm altında almak, bizi kötülemek için uydurulmuş bir iftiradan ibarettir.

İNANCIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Şu anda Avrupa'nın Amerika'nın bir numaralı meselesi İslamofobi. Ne için aman ha insanlar öğrendiği zaman İslam'a koşmaya başlıyorlar. Kabule başlıyorlar. Bunun önüne geçmek için öyle bir iş yapalım ki insanlar İslam'dan korksun. İslamofobi; İslam korkusu diyor. Sırf bu sebepten dolayı 'ya bu İslam ne kadar yanlış bir inanç sistemiymiş' dedikten sonra şu gerçekleri öğrenip insanları daha rahat öğrenip insanları daha rahat uyandırayım diye İslam'ı tetkik ettikten sonra 'Ya bu ne biçim iş! Benim düşündüklerimin tam tersi bundan daha mükemmel bir inanç sistemi yok' deyip İslam'a sarılan binlerce insan var. Bunu özellikle hatırlatıyorum ki biz de inancımızın kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz. İşte bundan dolayıdır ki inanç zorbalığa gelmez. Onun için bizde düşünce, inanç, fikir hürriyeti en kâmil manada vardır. Bu neyle teminat altına alınır? Kamil bir adalet sistemiyle.

İŞİ EHLİNE VERMEZSENİZ…

Adalet olmadan huzur olmaz. Adalet mülkün temelidir. Yani malımızın mülkümüzün değil, devletin temelidir. Bu da bizim üçüncü yıldızımız. Huzur ve barış olacak. Fikir ve inanç hürriyeti teminat altına alınacak, bu da adaletle korunacak. Olmadan olmaz. Bu prensiplere dayanarak bizim dışımızda politika icra eden, bunu somutlaştıran ben başka bir görüş olduğu kanaatinde değilim şimdiye kadar. Biz bu arada buna şu hususları da yerleştirdik. Nedir o? Yönetimde siz ülkenin problemlerini çözmek istiyorsanız; işi ehline vereceksiniz. Bu temel bir kuraldır. varsa gücünüz yetiyorsa Amerika'ya kadar götürürsünüz hastanızı. Arabanız bozulduysa seversiniz sevmezsiniz ama işi ehline en iyi ustaya verirsiniz tamirat için. O zaman arabanız çalışır. Ama siz benim yakınımdır deyip de işin ehli olmayan insanları büyük mevkilere getirirseniz, o zaman siz de hapı yutarsınız bu millet de hapı yutar. Şu anda karşılaştığımız sıkıntılar bundan kaynaklanıyor.

YÖNETENLER ŞEFFAF OLMAYA MECBUR

Devleti yönetmeye talip olanlar şeffaf olmak mecburiyetindedir. Her yaptıkları işin, her attıkları adımın, her verdikleri kararın hesabını millete vermek mecburiyetindedir. 'Siz kim oluyorsunuz ya? Ben 50+1 oy aldım benden hesap soramazsınız' diyemez bir Cumhurbaşkanı. Milletvekili de diyemez bakan da diyemez. Batıyı biz tenkit ederiz. Ben prensip itibarıyla menfaatperest oldukları için Batı'ya tam güvenemem. Ama şunu da görelim şeffaflık onlar da var. Hem de nasıl. İğneden ipliğe her attıkları adımı yöneticilerine soruyorlar. E biz niye sormayalım? Elbette sorarız” dedi.

Haber Merkezi

 

manset-2-033.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.